Kennisnet sociale zekerheid abonnement

Kennisnet sociale zekerheid abonnement Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
NiveauSpecialisatie
Kosten 565,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

Voor en door specialisten sociale zekerheidsrecht. In samenwerking met de Specialisatievereniging Sociale Zekerheidsadvocaten (SSZ). Dit kennisnet is bestemd voor advocaten, vakbondsjuristen, rechtsbijstandsjuristen en juristen van vergelijkbare ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Advocaat, Bedrijfsjurist, Rechtsbijstandjurist, Vakbondsjurist

Programma

Bijeenkomst 11 december 2013 Het onderwerp van deze kennisnet bijeenkomst betreft 'Bewijsverdeling in medische zaken'. De sprekers zijn de heer mr. Matthijs Vermaat, advocaat bij Van der Woude De Graaf Advocaten en mevrouw mr. Ymre ... Volledig programma

PE-punten

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Voor en door specialisten sociale zekerheidsrecht. In samenwerking met de Specialisatievereniging Sociale Zekerheidsadvocaten (SSZ).

Dit kennisnet is bestemd voor advocaten, vakbondsjuristen, rechtsbijstandsjuristen en juristen van vergelijkbare organisaties en uitvoeringsinstellingen. Het niveau van de bijeenkomsten is afgestemd op ervaren rechtshulpverleners die zich specialiseren in het sociale zekerheidsrecht.

Kennisnet sociale zekerheid organiseert vier studiebijeenkomsten per jaar. Afhankelijk van de ontwikkelingen in het sociale zekerheidsrecht, kan in plaats van een studiebijeenkomst een studiedag/symposium worden georganiseerd. Tijdens de Kennisnet bijeenkomsten staat altijd een actueel thema op het gebied van het sociale zekerheidsrecht centraal. Eén of meerdere praktijkdeskundigen - werkzaam in diverse disciplines op het terrein van de sociale zekerheid - houden een lezing over een onderwerp dat in overleg met bestuursleden van de specialisatievereniging wordt geselecteerd.

Tijdens de studiebijeenkomst is gelegenheid tot het stellen van praktijkvragen en discussie. Uiterlijk een maand voorafgaand aan de bijeenkomst worden onderwerp, inleider(s) en locatie schriftelijk onder de aandacht van de leden gebracht. De documentatie verschijnt circa tien dagen vóór de datum van de bijeenkomst. Als wij een studiedag organiseren, ontvangt u daarover afzonderlijke informatie. De kennisnetbijeenkomsten zijn erkend als permanente opleiding door de Specialisatievereniging van Sociale Zekerheidsrechtadvocaten alsmede door de Nederlandse Orde van Advocaten.

Doelgroep

Kennisnet is bestemd voor advocaten, rechtsbijstandsjuristen, bedrijfsjuristen, vakbondsjuristen en juristen van vergelijkbare organisaties en uitvoeringsinstellingen. Het niveau van de bijeenkomsten is afgestemd op ervaren rechtshulpverleners die zich specialiseren in het sociale zekerheidsrecht.

Wilt u ook de bijeenkomsten van Kennisnet volgen? Klikt u dan hier.

Programma

Bijeenkomst 11 december 2013

Het onderwerp van deze kennisnet bijeenkomst betreft 'Bewijsverdeling in medische zaken'.

De sprekers zijn de heer mr. Matthijs Vermaat, advocaat bij Van der Woude De Graaf Advocaten en mevrouw mr. Ymre Schuurmans, universitair hoofddocent bij de Afdeling staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden.

Programma:

- Inleiding bestuursrechtelijk bewijsrecht

- Arbeidsongeschiktheidswetten

- AWBZ

- Wmo

- GPK

- Bestrijden medische oordelen

o Zorgvuldigheidsgebreken

o Medische verklaringen

o Contra-expertises

Tussen 15:30 en 15:45 vindt een pauze plaats.

Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.