Kennisnet sociale zekerheid eenmalig

Kennisnet sociale zekerheid eenmalig Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
NiveauSpecialisatie
Kosten 250,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

Voor en door specialisten sociale zekerheidsrecht. In samenwerking met de Specialisatievereniging Sociale Zekerheidsadvocaten (SSZ). Dit kennisnet is bestemd voor advocaten, vakbondsjuristen, rechtsbijstandsjuristen en juristen van vergelijkbare ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Advocaat, Rechtsbijstandjurist, Vakbondsjurist

Programma

Bijeenkomst 11 december 2013 Het onderwerp van deze kennisnet bijeenkomst betreft 'Bewijsverdeling in medische zaken'. De sprekers zijn de heer mr. Matthijs Vermaat, advocaat bij Van der Woude De Graaf Advocaten en mevrouw mr. Ymre ... Volledig programma

Docent

dhr. mr. dr. M.F. Vermaat werkzaam bij Van der Woude De Graaf advocaten, Amsterdam Meer informatie over docent

PE-punten

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Voor en door specialisten sociale zekerheidsrecht. In samenwerking met de Specialisatievereniging Sociale Zekerheidsadvocaten (SSZ).

Dit kennisnet is bestemd voor advocaten, vakbondsjuristen, rechtsbijstandsjuristen en juristen van vergelijkbare organisaties en uitvoeringsinstellingen. Het niveau van de bijeenkomsten is afgestemd op ervaren rechtshulpverleners die zich specialiseren in het sociale zekerheidsrecht.

Kennisnet sociale zekerheid organiseert vier studiebijeenkomsten per jaar. Afhankelijk van de ontwikkelingen in het sociale zekerheidsrecht, kan in plaats van een studiebijeenkomst een studiedag/symposium worden georganiseerd. Tijdens de Kennisnet bijeenkomsten staat altijd een actueel thema op het gebied van het sociale zekerheidsrecht centraal. Eén of meerdere praktijkdeskundigen - werkzaam in diverse disciplines op het terrein van de sociale zekerheid - houden een inleiding over een onderwerp dat in overleg met bestuursleden van de specialisatievereniging wordt geselecteerd.

Programma

Bijeenkomst 11 december 2013

Het onderwerp van deze kennisnet bijeenkomst betreft 'Bewijsverdeling in medische zaken'.

De sprekers zijn de heer mr. Matthijs Vermaat, advocaat bij Van der Woude De Graaf Advocaten en mevrouw mr. Ymre Schuurmans, universitair hoofddocent bij de Afdeling staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden.

Programma:

- Inleiding bestuursrechtelijk bewijsrecht

- Arbeidsongeschiktheidswetten

- AWBZ

- Wmo

- GPK

- Bestrijden medische oordelen

o Zorgvuldigheidsgebreken

o Medische verklaringen

o Contra-expertises

Tussen 15:30 en 15:45 vindt een pauze plaats.

Docent

  • dhr. mr. dr. M.F. Vermaat werkzaam bij Van der Woude De Graaf advocaten, Amsterdam
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.