Notuleren

Notuleren Training

AanbiederMKB Cursus & Training
NiveauSpecialisatie
Meer informatie over MKB Cursus & Training

Overzicht

Vergaderingen worden in elk bedrijf en elke organisatie gehouden, maar niet altijd genotuleerd. Komt het voor dat u daardoor belangrijke informatie mist of dat besluiten niet uitgevoerd worden? Wanneer u verslag legt van uw vergaderingen straalt ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

De training is bedoeld voor iedereen die vergaderingen, werkbesprekingen of bijeenkomsten moet verslaan.

Programma

U oefent uw vaardigheden in kleine groepen en met praktische opdrachten, zoals het notuleren van een 'echte' vergadering op DVD. Desgewenst kunt u uw laptop meebrengen. Tijdens de training Notuleren worden de volgende ... Volledig programma

Kosten

Het cursusbedrag is exclusief BTW, een bijdrage van € 25,- voor cursusmaterialen en € 19,75 per dag arrangementskosten.

Beschrijving

Vergaderingen worden in elk bedrijf en elke organisatie gehouden, maar niet altijd genotuleerd. Komt het voor dat u daardoor belangrijke informatie mist of dat besluiten niet uitgevoerd worden? Wanneer u verslag legt van uw vergaderingen straalt uw bedrijf professionaliteit uit. (Beter) notuleren kunt u leren door het vooral veel te doen. U gaat met praktische opdrachten aan de slag in deze training om goed verzorgde, prettig leesbare en doelgerichte verslagen te leren maken.

Doelstelling
U kunt duidelijke en prettige leesbare verslagen maken door actief en gericht te luisteren, effectief aantekeningen te maken en hoofdzaken van bijzaken te scheiden. U bent in staat zich te richten op de essentie, besluiten en afspreken van een vergadering. U krijgt zicht op welke technieken u in verschillende situaties toe kunt passen.

Programma

U oefent uw vaardigheden in kleine groepen en met praktische opdrachten, zoals het notuleren van een 'echte' vergadering op DVD. Desgewenst kunt u uw laptop meebrengen. Tijdens de training Notuleren worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Het opstellen van een agenda.
  • De verschillende verslagvormen.
  • Hulpmiddelen en technieken.
  • Correct taalgebruik.
  • Effectief aantekeningen maken.
  • Luisteren, opheldering vragen, samenvatten, formuleren
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 17 juli 2012.