Training Succesvol acquireren voor advocaten

Training Succesvol acquireren voor advocaten Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
NiveauMaster
Kosten 1.165,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

In deze training besteedt u aandacht aan uw positionering, uw persoonlijk ondernemerschap, acquisitiemiddelen en -methoden. Een goed doordachte visie op deze onderwerpen kan enorm bijdragen aan uw succes als advocaat, of u nu regelmatig met pitches ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Advocaat

Programma

Dag 1 (van 12.30 - 17.00 uur) Marketing en acquisitie door (juridische) professionals: successen en mislukkingen Marketing P's en R'en Product- en praktijkgeoriënteerde dienstverlening Positionering van kantoor en advocaat in ... Volledig programma

Docenten

dhr. mr. drs. M.J.O.M. de Haas jurist, senior trainer en organisatie-adviseur dhr. P.J. Klijsen senior trainer, acquisitie-specialist en auteur van o.a. het boek Persoonlijke kracht in acquisitie Meer informatie over docenten

PE-punten

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

In deze training besteedt u aandacht aan uw positionering, uw persoonlijk ondernemerschap, acquisitiemiddelen en -methoden. Een goed doordachte visie op deze onderwerpen kan enorm bijdragen aan uw succes als advocaat, of u nu regelmatig met pitches te maken hebt, een eigen sectie aanstuurt of eigen kantoor leidt. Ook zeer geschikt voor senior medewerkers die zich op korte termijn (moeten) gaan bezighouden met het opbouwen van een meer zelfstandige praktijk.

In deze tijd van toenemende concurrentie zien menig advocatenkantoor en advocaat zich genoodzaakt zich duidelijker te profileren ten opzichte van zijn cliënten. Niet alleen om de cliëntenkring verder uit te bouwen, maar ook om de bestaande relaties voor nu en in de toekomst te binden. Het uitgangspunt in deze training is dat goede profilering en positionering in de markt begint met het formuleren van de eigen onderscheidende kwaliteiten. Op de eerste dag van de training brengt u dit in beeld, besteedt u aandacht aan uw persoonlijk ondernemerschap als advocaat en inventariseert u passende en kansrijke acquisitie-activiteiten.

Vervolgens komt het er op aan dat u die kwaliteiten op een adequate wijze overbrengt aan de (potentiële) cliënt. Hoe brengt u uw vakkundigheid op een prettige en aansprekende manier over? En hoe zet u zichzelf als persoon en professional op een authentieke wijze neer? In de tweede dag van de training oefent u in het voeren van telefonische en face-to-face gesprekken met bestaande en nieuwe klanten. Het hele proces van acquireren komt daarbij aan de orde, van de voorbereiding tot de 'afsluiting' van het contact.

Leerdoelen

Na deze training kunt u aangeven wat u en uw kantoor onderscheidt van anderen. U verstrekt uw vaardigheid om hetgeen u wilt uitstralen ook effectief over te brengen aan de cliënt. In deze training ontwikkelt u een eigen visie op uw positionering, uw persoonlijk ondernemerschap, acquisitiemiddelen en -methoden en u oefent uw acquisitievaardigheden.

Overige informatie

Onze docenten hebben allen veel ervaring in het werken met advocaten. Tevens kent de cursus een beperkt aantal deelnemers zodat er genoeg ruimte is voor uw eigen inbreng. Middels opdrachten snijden we de cursus op maat zodat zoveel mogelijk recht gedaan wordt aan uw individuele vragen en leerwensen.

Reacties van cursisten:

"De training kent een zeer persoonlijke benadering. Dit is mogelijk doordat met een kleine groep gewerkt wordt."

"Een erg leuke en leerzame cursus."

Naast deze training ook een juridische cursus volgen? Dit kan dit najaar heel voordelig met een PO+pakket!

Programma

Dag 1 (van 12.30 - 17.00 uur)

Marketing en acquisitie door (juridische) professionals: successen en mislukkingen

Marketing P's en R'en

Product- en praktijkgeoriënteerde dienstverlening

Positionering van kantoor en advocaat in de markt

Persoonlijk ondernemerschap

Acquisitiemiddelen en -methoden

· ·

Dag 2 (van 9.45 - 17.00 uur)

Oefening van acquisitievaardigheden

Onder meer aandacht voor:

Telefonische acquisitie

Persoonlijke gesprekken

Fasen van acquisitietraject

E.e.a. toegesneden op de eigen praktijk van de deelnemers.

Docenten

  • dhr. mr. drs. M.J.O.M. de Haas jurist, senior trainer en organisatie-adviseur
  • dhr. P.J. Klijsen senior trainer, acquisitie-specialist en auteur van o.a. het boek Persoonlijke kracht in acquisitie
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.