Adviesvaardigheden

Adviesvaardigheden Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten 1.275,00
Meer informatie over Learnit Training

Overzicht

Als adviseur vormen jouw kennis en vaardigheden een belangrijke schakel in het functioneren van de onderneming van de opdrachtgever. Bij de overdracht van die kennis en vaardigheden kan er echter nogal eens iets spaak lopen. Een veel voorkomend ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

De training is bedoeld voor specialisten, deskundigen, stafmedewerkers en beginnende interne- en externe adviseurs. De deelnemers hebben weinig ervaring op het gebied van adviseren en willen hier meer over leren.

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Als adviseur vormen jouw kennis en vaardigheden een belangrijke schakel in het functioneren van de onderneming van de opdrachtgever. Bij de overdracht van die kennis en vaardigheden kan er echter nogal eens iets spaak lopen. Een veel voorkomend probleem is het gebrek aan overtuigingskracht van de adviseur in combinatie met de behoudendheid van de opdrachtgever in het adviesgesprek. Bedrevenheid in het omgaan met weerstand, en het kunnen inzetten van verschillende gespreksvaardigheden en adviesrollen zijn onmisbare vaardigheden die je kunnen helpen de kwaliteit van het adviesproces te verhogen.

In deze training leer je onder begeleiding van ervaren trainers effectief te adviseren. Jouw persoonlijke stijl, geëtaleerd aan de hand van rollenspellen, wordt als uitgangspunt genomen, waarbij je zelf bepaalt welke van de aangeboden technieken en adviezen je integreert in jouw dagelijkse praktijk. Het gehele adviesproces wordt doorlopen; van opdrachtaanvraag tot aan eindgesprek. Na afloop van de training ben je in staat op een gestructureerde manier een probleem te verkennen en een oplossing aan te bieden met meer overtuigingskracht en acceptatie.

Onderwerpen die aan bod komen in de cursus

  • Analyse: Luisteren, samenvatten, doorvragen
  • Diagnose stellen: Brainstormen en mindmappen
  • Draagvlak creëren: Het herkennen van weerstand en hiermee omgaan
  • Het eindgesprek: Overtuigende vaardigheden inzetten
  • Verschillende adviesstijlen: leer je adviesstijl aanpassen aan het type klant
  • Zelfkennis: je persoonlijke stijl
  • Werken aan een goede samenwerkingsrelatie
  • Oplossen van conflicten
  • Gesprekstechnieken
  • Projectevaluatie

De omschrijving hierboven geeft een goede indicatie van hoe de training eruit ziet. Toch kan de inhoud iets verschillen per cursus, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en de leerdoelen van de cursisten. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de cursus worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt de definitieve vorm van een training bepaald.

Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 6 februari 2012.