Presenteren met overtuiging

Presenteren met overtuiging Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten 800,00
Meer informatie over Learnit Training

Overzicht

U geeft een presentatie en heeft het gevoel dat u er meer uit kunt halen? U heeft behoefte aan tips en technieken? U ziet, net als zoveel mensen, op tegen het geven van een presentatie? De training 'Overtuigend presenteren' helpt u verder, ... Volledige omschrijving

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

U geeft een presentatie en heeft het gevoel dat u er meer uit kunt halen? U heeft behoefte aan tips en technieken? U ziet, net als zoveel mensen, op tegen het geven van een presentatie? De training 'Overtuigend presenteren' helpt u verder, want met de juiste oefening kunt ook ú een overtuigende en boeiende presentatie geven.

De training behandelt alle theorie die nodig is voor het voorbereiden en geven van een presentatie. Maar omdat u presenteren alleen leert door het te doen, ligt de nadruk op het zélf presenteren. Na iedere praktijkoefening hoort u van uw docent en medecursisten hoe uw verhaal overkomt en krijgt u een uitgebreide evaluatie, aangevuld met tips en technieken om uw presentatie te verbeteren. Om u de persoonlijke aandacht te geven die u verdient, werkt Learnit met kleine groepen. De intensieve begeleiding van een ervaren docent helpt u bij het ontdekken van uw eigen stijl zodat u uw volgende presentatie met meer zelfvertrouwen geeft.

De training gaat uitvoerig in op het voorbereiden en structureren van uw verhaal. Goed presenteren kan immers alleen als u weet wát u wilt zeggen en als u weet wie uw publiek is. Vervolgens gaat het erom de boodschap zo goed mogelijk over te brengen: de vorm, de "verpakking" van uw boodschap moet goed zijn. Een presentatie staat of valt met dit samenspel van inhoud en vorm, vandaar dat u de techniek van het presenteren – lichaamshouding, stemgebruik, omgang met het publiek – uitgebreid oefent.

Opmerkingen

De training 'Overtuigend presenteren' is voor medewerkers die voor hun werk in het openbaar moeten spreken en hun presentatietechniek willen verbeteren. De training vindt plaats in kleine groepen zodat iedere cursist intensieve persoonlijke begeleiding krijgt en ruim de mogelijkheid heeft om zich te bekwamen in het presenteren.

De invulling van de training hangt af van de wensen, leerdoelen en ervaringen van de cursisten. De docent neemt van tevoren een intake af en stelt daarmee een training samen die precies aansluit bij de kennis en ervaring van de deelnemers.

Voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn bij ons cursus te volgen maar toch graag meer over presenteren willen leren, hebben wij een gratis online cursus ontwikkeld: http://www.learnit.nl/gratiscursus/cursus_presenteren.

Referenties

J.R. Ponse, Stadsdeel de Baarsjes - "De cursus "Presenteren met overtuiging" vind ik heel motiverend. Je bent zeer intensief bezig in een kleine groep onder leiding van een professionele, haast passionele cursusleider. De cursus bevat veel oefeningen en dat werkt goed. Het heeft me veel extra bagage opgeleverd in mijn gereedschapskist." - Beoordeling: 8.6.

P. Bergsma - "Het was een goede training. Dagen werden goed benut en we kwamen nog bijna tijd tekort. Ik had niet verwacht nog studiemateriaal te ontvangen, dus dat was een aangename verrassing. Er werd lekker veel geoefend en er was alle ruimte om met elkaar van gedachte te wisselen." - Beoordeling 8.0.

T. Landsman - "De training is zeer leerzaam. Vele onderwerpen komen aan bod en er wordt de gelegenheid geboden om er praktisch mee te gaan oefenen. Dit wordt op een video opgenomen en iedere keer geevalueerd. Onderwerpen die mij hebben aangesproken waren bijvoorbeeld: hoe bouw je een presentatie op. Houdt je de aandacht vast, hoe ga je om met spanning etc." - Beoordeling: 8.9.

Anita Anssems - "De training presenteren met overtuiging is bijzonder aan te bevelen aan een ieder. Verschil in professioneel vormt - mijns inziens - geen drempel. Ik heb veel meer geleerd dan alleen presenteren: van totaal nerveus zijn ben ik 180 graden gedraaid naar zelfverzekerd zijn. Voorts waren de presentaties van de overige deelnemers interessant en leerzaam. Ik wil wel benadrukken dat de deskundigheid van de trainer Nancy Boots een absolute bijdrage heeft geleverd aan het succes van deze training." - Beoordeling: 9.1

Hans Hessen, Metalmek Lighting B.V. - "De door mij gevolgde training 'Presenteren met Overtuiging' heeft mij de gewenste handvatten gegeven om meer ontspannen en beter voorbereid een presentatie te kunnen geven." Beoordeling: 8.7.

L. Jehee - "De presentatietraining geeft niet alleen heldere instructies over hoe efficient en overtuigend te presenteren. De video feedback gecombineerd met instructies van de trainer helpt ook om de algemene communicatieve vaardigheden te verbeteren. Kortom: zeer nuttig!" Beoordeling: 8.0

M. Lamers - Licom Talent - "Goede mix van theorie en praktische oefening. De training 'dwingt' je, in een veilige omgeving, te kijken naar jezelf en het effect van je houding, je stijl en je communicatie, meer nog dan de kwaliteit en de inhoud van je presentatie." - Beoordeling: 8.4.

J.E.L. Pelsdonk - "Wij hadden een intensieve tweedaagse presentatie-training met drie cursisten. Door het lage aantal cursisten konden wij het maximale uit de cursus halen en zo veel mogelijk zelf oefenen. Een groep van meer dan vier personen is niet aan te bevelen omdat de persoonlijke aandact dan grotendeels verloren zal gaan." - Beoordeling: 8.0

A. Linders - "Deze training heeft mij overtuigd van mijn mogelijkheden en capaciteiten; mijn zelfvertrouwen en assertiviteit zijn gegroeid in deze twee dagen." - Beoordeling: 8.1

B. Goudsmit, De Persgroep Nederland - "Dit was voor mij een hele goede training. Veel geleerd en deze training heeft mij zeker geholpen. Van tevoren word je gebeld en krijg je een intakegesprek waarin gevraagd wordt met welke punten je moeite hebt. Dit komt uitgebreid aan bod in de training. Kortom: erg tevreden over Learnit en zeker ook over de docent." - Beoordeling: 9.6.

Sijbe Bonsma, Big Five for Life Nederland - Goede training, de trainer weet het beste uit je zelf naar boven te brengen op een plezierige wijze. - Beoordeling: 8.0

A. Leidekker - "Een goede, praktische cursus voor elke persoon, die zich om welke reden dan ook wil trainen in presenteren." - Beoordeling 8.6

Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 6 februari 2012.