De kunst van het delegeren

De kunst van het delegeren Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten 850,00
Meer informatie over Learnit Training

Overzicht

Het overdragen van werk kan veel tijd opleveren. Tijd die u kunt besteden aan uw kerntaken. Door meer te delegeren kunt u zich beter concentreren op de grote lijn en daardoor doelstellingen op een hoger niveau realiseren. Daarnaast biedt u uw ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

De training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die zich herkennen in één of meer van onderstaande punten.
  • U heeft moeite met het overdragen van taken;
  • U wilt nieuwe mogelijkheden van uw medewerkers benutten;
  • U wilt uzelf en uw medewerkers meer vrijheid geven;
  • U wilt uw tijd besteden aan uw kerntaken.

Benodigde kennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Het overdragen van werk kan veel tijd opleveren. Tijd die u kunt besteden aan uw kerntaken. Door meer te delegeren kunt u zich beter concentreren op de grote lijn en daardoor doelstellingen op een hoger niveau realiseren. Daarnaast biedt u uw medewerkers kansen om zich te ontwikkelen. Nieuwe taken en verantwoordelijkheden kunnen voor hen interessante uitdagingen zijn. Door goed te delegeren krijgt u dus ook meer betrokken en gemotiveerde medewerkers. Kortom: een stevigere organisatie en meer bewegingsvrijheid voor u.

In deze training leert u...

  • wat nog wel en wat niet meer delegeren is;
  • de voor- en nadelen van delegeren;
  • criteria voor een geschikte taak;
  • het uitkiezen van de juiste persoon;
  • communicatieve vaardigheden die het delegeren versoepelen;
  • resultaten meetbaar maken;
  • verantwoordelijkheid delen;
  • autoriteit toekennen en begrenzen;
  • aansturen en coaching.

In deze training testen en verbeteren wij uw delegatievaardigheden. U krijgt helderheid over hoe delegeren bij uw positie past. U leert hoe een gezond en succesvol delegatieproces werkt. Ook maakt u kennis met bekende delegatie valkuilen, zodat u deze kunt omzeilen. De theorie wordt aan de hand van realistische opdrachten direct in de praktijk geoefend.

Na het volgen van deze training herkent u waar nieuwe mogelijkheden van uw medewerkers liggen. U hebt de techniek ontwikkeld om verwachtingen helder te definiëren. U kunt de juiste mate van vrijheid geven. Ook weet u hoe u grip op het proces houdt zonder het werk zelf te doen. Resultaat? De verantwoordelijkheden worden beter verdeeld en u houdt tijd over voor het werk dat uw aandacht écht nodig heeft. U zult meer bereiken met minder stress en meer vrijheid.

Opmerkingen

Als u de beschrijving hierboven leest krijgt u een beeld van hoe de inhoud van de training eruit zou kunnen zien. Hoe de cursus precies wordt ingericht is afhankelijk van de leerdoelen en praktijkervaringen van de deelnemende cursisten. Deze worden vooraf vastgesteld tijdens de intake, die wordt afgenomen door de trainer.

Referenties

E. Tjemkes - "Inspirerend, zet aan tot nadenken en verandering." - Beoordeling: 8.0

R. Swets - "De cursus leert je dat de resultaten van het delegeren in grote mate samenhangen met de wijze waarop je communiceert. Voor wat betreft communicatie geeft de cursus veel "eye openers". - Beoordeling: 8.1

Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 6 februari 2012.