Overtuigend argumenteren

Overtuigend argumenteren Training

AanbiederMOC
NiveauHBO
Meer informatie over MOC

Overzicht

In deze 2-daagse MOC training Overtuigend argumenteren leer je hoe je met overtuigingskracht de juiste argumentatie op tafel kunt leggen. Om resultaten te behalen, moet je nu eenmaal anderen van je gelijk overtuigen. Onwil, verborgen ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Deze training is bestemd voor iedereen die mondeling én schriftelijk overtuigend wil kunnen argumenteren. Je leert verschillende argumentatietechnieken en krijgt meer zelfvertrouwen bij discussies en onderhandelingen, zodat er beter naar je geluisterd wordt. Je verbetert de kwaliteit van je argumenten en kunt incorrecte argumenten van anderen weerleggen.

Programma

Benaderingen van argumentatie Waardoor raken mensen overtuigd? De een door sterke argumenten, de ander door een vlotte babbel en een derde door een krachtige metafoor of treffende vergelijking. Er zijn verschillende benaderingen van ... Volledig programma

Docent

Bij de training Overtuigend argumenteren krijg je les van één van de toonaangevende trainers van Hendrikx Van der Spek, een gerenommeerd bureau voor bedrijfscommunicatie dat deze training al bijna 15 jaar voor ons verzorgt. ... Meer informatie over docent

Kosten

Trainingsprijs € 1.870,- ex BTW

Cursuskosten zijn exclusief BTW, horeca- en arrangementskosten.

Beschrijving

In deze 2-daagse MOC training Overtuigend argumenteren leer je hoe je met overtuigingskracht de juiste argumentatie op tafel kunt leggen. Om resultaten te behalen, moet je nu eenmaal anderen van je gelijk overtuigen. Onwil, verborgen agenda's en hiërarchische verhoudingen staan succes echter vaak in de weg. Hoe kun je treffende argumenten naar voren brengen tijdens onderhandelingen of discussies? Hoe weerleg je drogredenen en analyseer je de argumentatie van de tegenpartij? Of het nu gaat om een verkoopgesprek, een vergadering of een presentatie: overtuigen is de basis voor succes!

Programma

Benaderingen van argumentatie
Waardoor raken mensen overtuigd? De een door sterke argumenten, de ander door een vlotte babbel en een derde door een krachtige metafoor of treffende vergelijking. Er zijn verschillende benaderingen van argumentatie: van volledig verstandelijk tot puur emotioneel. Deze komen allemaal aan de orde.

De rol van gevoel en verstand in argumentatie
Argumenteren is een constante botsing óf een combinatie van verstand en gevoel: van logica en retorica. Hoe ga je met beide om en hoe pas je de eeuwenoude inzichten toe in moderne overlegsituaties? En spelen er ook nog andere elementen een rol in het proces van overtuigen?

Heldere structuur
Elk mondeling of schriftelijk betoog is gebaseerd op een bepaalde argumentatiestructuur. Om je presentatie of rapport toegankelijk en overtuigend te maken, is een heldere structuur dan ook onontbeerlijk. Met behulp van specifieke technieken kun je je argumenten perfect plaatsen en timen. Zo word je lezer of toehoorder op heldere wijze naar de conclusie geleid.

Schriftelijk en mondeling argumenteren
Je krijgt inzicht in de verschillende typen argumentatiestructuren en -soorten, zodat je argumenten (en drogredenen) kunt herkennen en analyseren. Je kunt zowel de argumentatie van je tegenstander succesvol weerleggen als zelf een succesvol betoog houden. Zo scoor je optimaal in elke situatie.

Docent

Bij de training Overtuigend argumenteren krijg je les van één van de toonaangevende trainers van Hendrikx Van der Spek, een gerenommeerd bureau voor bedrijfscommunicatie dat deze training al bijna 15 jaar voor ons verzorgt. Intermediair Trainingen is er trots op om je de beste trainers op het gebied van debatteren en argumenteren te kunnen bieden!

Drs. Henri Raven is een echte argumentatiespecialist. Deelnemers roemen hem unaniem om zijn enthousiaste, stimulerende werkwijze en zijn deskundigheid. Al tijdens zijn studie Nederlands richtte hij zich op de kunst van het overtuigend argumenteren. Na zijn studie was hij enkele jaren verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Henri is sinds 1996 als adviseur en trainer verbonden aan Hendrikx Van der Spek en ook verantwoordelijk voor deze training.

Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 15 maart 2013.