BISL Foundation

BISL Foundation Cursus

AanbiederD-ICT Solutions
NiveauBasis
Kosten 1.100,00
Duur3 dagen
Data en locatie(s) Op aanvraag
Meer informatie over D-ICT Solutions

Overzicht

Business Information Services Library (BiSL) is een framework met ondersteunendebest practicesin het functionele beheersdomein dat zich richt op Informatievoorziening binnen de gebruikersorganisatie, verkregen uit informatiesystemen. BiSL kent nauwe ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Het examen BiSL Foundation is bedoeld voor mensen die in de dagelijkse praktijk met functioneelbeheer bezig zijn: behalve de traditionele functionele (applicatie-) beheerder zijn dat informatiemanagers, overige beheerders en anderen die (in)direct betrokken zijn bij functioneel beheer binnen de organisatie. Managers en medewerkers die meer kennis willen vergaren over het BiSL-raamwerk.

Benodigde kennis

Minimaal een half jaar ervaring in een functionele gebruikers/ beheeromgeving.

Programma

Het examen voor het BiSL Foundation toetst de theoretische basiskennis van functioneel beheer binnen de gebruikers organisatie. Het behalen van het BiSL Foundation-certificaat wijst op kennis van en inzicht in: - de context van BiSL - ... Volledig programma

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Business Information Services Library (BiSL) is een framework met ondersteunendebest practicesin het functionele beheersdomein dat zich richt op Informatievoorziening binnen de gebruikersorganisatie, verkregen uit informatiesystemen. BiSL kent nauwe aansluiting met ICT op het bedrijfsproces. Voor velen is juist deze aansluiting met de naastliggende domeinen (Applicatiebeheer en Technisch beheer) niet helder. 

Na afloop van deze twee-daagse training (optioneel gevolgd door een examendag) bent u in staat de context van het BiSL-framework te verwoorden en kent u de onderling verhouding tussen functioneel-, applicatie-, technisch beheer (BiSL, ASL en ITIL). U krijg inzicht in het BiSL-raamwerk en de interne samenhang van de processen.

Programma

Het examen voor het BiSL Foundation toetst de theoretische basiskennis van functioneel beheer binnen de gebruikers organisatie. Het behalen van het BiSL Foundation-certificaat wijst op kennis van en inzicht in:

- de context van BiSL

- de inhoud en structuur van BiSL

- het toepassen van BiSL

De specifieke leerdoelen zijn:

- Kennismaken met de verschillende BiSL procesclusters en de BiSL processen;

- Inzicht krijgen in het BiSL-raamwerk en interne afhankelijkheid van de organisatielagen;

- Inzicht krijgen in informatiemanagement;

- Concrete handvatten verkrijgen voor toepassing van BiSL in uw organisatie;

- Het onderkennen van het toenemend belang van functioneel beheer;

- Voorbereiding op het EXIN examen: BiSL Foundation.

Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 14 februari 2013.