ASL2 Foundation

ASL2 Foundation Cursus

AanbiederD-ICT Solutions
NiveauBasis
Kosten 990,00
Duur3 dagen
Data en locatie(s) Op aanvraag
Meer informatie over D-ICT Solutions

Overzicht

Application Services Library, (ASL), biedt een framework met ondersteunende best practices voor de uitvoering en inrichting van applicatiemanagement. Applicatiemanagement omvat het ontwikkelen, beheren en aanpassen van applicaties. (ontwerpen, ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

De module is bedoeld voor mensen die in de dagelijkse praktijk met applicatiemanagement bezig zijn: applicatiebeheerders, functioneel en technisch ontwerpers, programmeurs, testmedewerkers, team- en projectmanagers.

Benodigde kennis

Minimaal een half jaar ervaring in een applicatiemanagementomgeving.

Programma

D-ICT Solutions biedt reeds de mogelijkheid om de nieuwe ASL2 Foundation training te volgen. ASL2F is de 2e versie van het procesframework voor applicatiemanagement, de logische opvolger van ASL1, noodzakelijk geworden, niet alleen om de ... Volledig programma

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Application Services Library, (ASL), biedt een framework met ondersteunende best practices voor de uitvoering en inrichting van applicatiemanagement. Applicatiemanagement omvat het ontwikkelen, beheren en aanpassen van applicaties. (ontwerpen, programmeren, testen en beheren van applicaties) Bij Applicationmanagement gaat het om het managen van het beheer, het onderhoud en de vernieuwing van applicaties (applicatieprogrammatuur en de ((gegevens-)structuren) op een bedrijfsmatig verantwoorde manier.

Programma

D-ICT Solutions biedt reeds de mogelijkheid om de nieuwe ASL2 Foundation training te volgen. ASL2F is de 2e versie van het procesframework voor applicatiemanagement, de logische opvolger van ASL1, noodzakelijk geworden, niet alleen om de groeiende eisen aan flexibiliteit van de markt het hoofd te kunnen bieden, meer services te kunnen verlenen, maar ook om in de pas te kunnen blijven lopen met het Business Informatiemanagement (BiSL). In 2009 is ASL 2 op de markt gekomen.

ASL2 is veranderd t.a.v. de vorige versie ASL1. De kernveranderingen hierin zijn:

- Van intern gericht naar extern gericht

- Van enkele leverancier naar Multi-leverancier

- Van informatieprocessen naar keteninformatieprocessen

- Van stabiliseren en organiseren naar anticiperen

D-ICT Solutions biedt een drie-daagse training aan, waarin op een interactieve manier met praktijkgerichte opdrachten, de theorie eigen gemaakt wordt. Na de training bent u in staat om:

-  De context van ASL te herkennen

- De positie van applicatiemanagement te kennen

- De inhoud en structuur van ASL te kennen

- ASL toe te passen

- Door middel van inzicht ASL in te voeren

- De ASL processen en standaardproducten te beschrijven;

- Door voldoende basiskennis succesvol aan het examen te kunnen deelnemen

 
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 14 februari 2013.