Training Overtuigend pleiten en presenteren

Training Overtuigend pleiten en presenteren Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
NiveauMaster
Kosten 685,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

Een juridisch professional, zoals een advocaat verkeert voortdurend in diverse rollen. Als overlegpartner van cliënten, collega, partner in de onderneming, onderhandelaar, pleiter of werkgever stelt de situatie telkens andere eisen aan zijn of ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Advocaat, Bedrijfsjurist, Rechtsbijstandjurist, Gemeentejurist, (semi) Overheidsjurist, Vakbondsjurist, Fiscalist, Jurist overig, Schadebehandelaar

Programma

De training is een intensieve kennismaking met de mogelijkheden voor het verbeteren van de professionele presentatie. Ochtend: Kennismaking en inventarisatie van specifieke wensen om de eigen presentatie te verbeteren. Uitleg afgewisseld met ... Volledig programma

Docenten

mevr. drs. U.K. Müllen gedragsdeskundige en senior trainer mevr. mr. N.M. Ketelaar advocaat en trainer Meer informatie over docenten

PE-punten

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Een juridisch professional, zoals een advocaat verkeert voortdurend in diverse rollen. Als overlegpartner van cliënten, collega, partner in de onderneming, onderhandelaar, pleiter of werkgever stelt de situatie telkens andere eisen aan zijn of haar optreden. Uw overtuigingskracht is hierbij van essentieel belang: wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat persoonlijke overtuiging voor 90% procent wordt bepaald door non-verbale uitingen. Men realiseert zich dit echter vaak niet en ziet zo belangrijke lichaamstaal en intonatie (en de mogelijkheden en kansen die hierin liggen!) over het hoofd. Terwijl een verkeerde houding of toon de inhoud van de boodschap dermate kan afzwakken dat de boodschap niet op de gewenste manier overkomt. Kortom, de juiste argumenten op papier is 1 ding, het succesvol overbrengen vraagt toch om andere vaardigheden.

Tijdens deze door cursisten zéér hoog gewaardeerde training versterkt u uw persoonlijke mondelinge communicatie. Doel daarvan is dat u nog effectiever kunt optreden in regelmatig terugkerende situaties en rollen.

Een realitytraining in presenteren met lichaamstaal

De metafoor van de “Griekse Vijfkamp” is de ophanger voor dit programma. De oorspronkelijke Griekse vijfkamp bestond uit lopen, springen, worstelen, discus- en speerwerpen. Wij kennen deze nu van de Olympische Spelen. In oorsprong ging het echter om een scholingsweg voor het openbaar ambt. Het ging daarbij vooral om de ontwikkeling van een innerlijke balans.

In de cursus concentreren we ons op de effecten van elk onderdeel voor een effectieve communicatie, zijnde

* de zichtbaarheid & uitstraling

* de eigen presentie

* de dynamiek van interactie tussen mensen

* de gebaren

* de emoties

* de doelgerichtheid

Daarmee bouwen we een basis om alle face-to-face communicatie een impuls tot optimalisatie te geven.

Dit passen we concreet toe aan de hand van de casuïstiek van iedere deelnemer. Elk geeft een presentatie en ontvangt specifiek op de eigen behoefte toegesneden adviezen en oefeningen. De training staat onder leiding van een zeer ervaren gedragsdeskundige en een advocaat-trainer.

Overige informatie

Deze unieke training wordt telkens zeer gewaardeerd door de deelnemers. De laatste training scoorde een 9.4 qua praktijkgerichtheid en de trainers scoorden beiden, voor hun presentatie als voor hun inhoud, tussen de 8.4 en de 9.4.

Deze training is ook uitermate geschikt om als in company training bij u uit te voeren. Door speelse en sportieve oefeningen, onder meer in de openlucht, is de training ook ideaal als een 'kantoordag' die men graag anders, maar toch zinvol wil besteden. De oefeningen hebben een teambuildend effect. In overleg met u bepalen wij graag op welke oefeningen u het accent wilt (laten) leggen.

Naast deze training ook een juridische cursus volgen? Dit kan dit najaar heel voordelig met een PO+pakket!

Programma

De training is een intensieve kennismaking met de mogelijkheden voor het verbeteren van de professionele presentatie.

Ochtend:

Kennismaking en inventarisatie van specifieke wensen om de eigen presentatie te verbeteren.

Uitleg afgewisseld met oefeningen.

Eerste ronde presentaties en directe hulp om op de specifieke problemen inzichten te krijgen en tips ter onmiddellijke verbetering.

Lunch:

30-40 minuten tussen 12.30 uur en 13.30 uur

Middag:

Drie blokken telkens bestaande uit één communicatieoefening en presentaties.

In deze tweede ronde presentaties passen deelnemers gelijk toe wat in de oefeningen is geleerd. Assistentie om dit te integreren in de eigen presentatiestijl om daarmee zelf effectiever te worden en het presenteren leuker te gaan vinden.

Zo leren de deelnemers ook expliciet van elkaars optreden en van de tips die een ander ontvangt.

Docenten

  • mevr. drs. U.K. Müllen gedragsdeskundige en senior trainer
  • mevr. mr. N.M. Ketelaar advocaat en trainer
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.