Training Snellezen voor juristen

Training Snellezen voor juristen Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
NiveauMaster
Kosten 1.165,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

Van deze post academische training, die speciaal is toegesneden op de juridische praktijk, is het succes inmiddels talloze keren bewezen: verdubbel uw leessnelheid met behoud van begrip. Inclusief mindmappen en geheugenschema's. Resultaat ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Advocaat, Bedrijfsjurist, Rechtsbijstandjurist, Rechterlijke macht, Gemeentejurist, (semi) Overheidsjurist, Vakbondsjurist, Fiscalist, Jurist overig

Programma

Op dag 1 komt onder andere aan bod: - Begintest - Tempo lezen door middel van de techniek van de vlakke draai: (A4 brede teksten) - Tempo lezen door middel van de techniek van het kolommen lezen en globaal lezen (jurisprudentie en vakliteratuur) ... Volledig programma

Docent

mevr. drs. M.M. Talens senior trainer en communicatiedeskundige Meer informatie over docent

PE-punten

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Van deze post academische training, die speciaal is toegesneden op de juridische praktijk, is het succes inmiddels talloze keren bewezen: verdubbel uw leessnelheid met behoud van begrip. Inclusief mindmappen en geheugenschema's. Resultaat gegarandeerd!

U leest zorgvuldig uw vakliteratuur. U houdt alle ontwikkelingen op uw vakgebied bij: wetgeving, jurisprudentie en actualiteiten. Dan zou u willen dat het sneller kon, in de helft van de tijd, of zelfs nog sneller.

Wist u dat op een aantal hogescholen en universiteiten studenten tegenwoordig technieken aanleren om twee tot vier maal zo snel te lezen, met behoud van begrip? OSR heeft een speciale tweedaagse training snellezen voor juristen ontwikkeld. In deze training kunt u de juiste technieken leren om uw leessnelheid minimaal te verdubbelen: verschillende teksten vereisen verschillende technieken. Daarbij wordt tevens aandacht besteed aan strategische keuzes. Dat wil zeggen dat u na een snelle oriëntatie met behulp van een speciale techniek kiest voor niet-lezen, globaal lezen, grondig lezen of studerend lezen. Daarnaast wordt door gebruik van 'mindmappen' en geheugenschema's uw efficiëntie in het omgaan met geschreven materiaal nog verder vergroot.

Leerdoelen

Het resultaat van deze training is uitstekend meetbaar. De training begint met een test waarin uw leessnelheid en opnamevermogen gemeten worden. Ook tijdens en aan het eind van de training test u uw vorderingen. De cijfers van de cursisten tonen aan dat zij tijdens de training hun leesprestaties minstens verdubbelen, óók degenen die bij aanvang van de training al een zeer hoge leessnelheid hadden.

Reacties van deelnemers;

Reactie: "Prima enthousiaste begeleidster", "Leuke verrassende cursus", "Goede cursus: heel prettig en inhoudelijk", "Zeer gekwalificeerde docente", "Een aanrader!"

Programma

Op dag 1 komt onder andere aan bod:

- Begintest

- Tempo lezen door middel van de techniek van de vlakke draai: (A4 brede teksten)

- Tempo lezen door middel van de techniek van het kolommen lezen en globaal lezen (jurisprudentie en vakliteratuur)

- Huiswerkoefeningen

Op dag 2 komt onder andere aan bod:

- Samenvattend lezen (mindmapping) en studerend lezen

- Tempo lezen en eigen materiaal

- Eindtest

Docent

  • mevr. drs. M.M. Talens senior trainer en communicatiedeskundige
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.