Training Communicatiestijlen voor juristen

Training Communicatiestijlen voor juristen Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
NiveauMaster
Kosten 1.295,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

Deze cursus is door het NMI erkend als PE-cursus en levert u 12 PE-punten op. Ontdek uw eigen communicatiestijl en krijg meer grip op uw gesprekken. Elke deelnemer ontvangt een uitgebreide analyse van zijn of haar persoonlijke stijl waarmee in de ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Advocaat, Bedrijfsjurist, Rechtsbijstandjurist, Rechterlijke macht, Gemeentejurist, (semi) Overheidsjurist, Vakbondsjurist, Fiscalist

Programma

In deze training werkt u aan uw eigen stijl. Voorafgaand aan de training vullen collega's, klanten of andere door u geselecteerde werkrelaties vragenlijsten in. De antwoorden worden verwerkt via een computeranalyse die een betrouwbaar beeld ... Volledig programma

Docent

mevr. drs. A.E. Goossens senior trainer Meer informatie over docent

PE-punten

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Deze cursus is door het NMI erkend als PE-cursus en levert u 12 PE-punten op.

Ontdek uw eigen communicatiestijl en krijg meer grip op uw gesprekken. Elke deelnemer ontvangt een uitgebreide analyse van zijn of haar persoonlijke stijl waarmee in de training (en daarbuiten) direct aan de slag kan worden gegaan. Een zeer effectieve training voor juristen die hun invloed in gesprekken willen vergroten.

Als juridisch deskundige heeft u uw zaakjes juridisch inhoudelijk op orde. Maar u weet als geen ander dat het voor een succesvolle afwikkeling van zaken van wezenlijk belang is dat u een goede verbinding tot stand brengt tussen u en uw gesprekspartner. Of het nu gaat om de (in- of externe) cliënt, wederpartij of rechter is. Vindt u het soms lastig om door te dringen tot uw gesprekspartner en op effectieve wijze in te spelen op zijn gedrag? Vraagt u zich wel eens af hoe u respect van de wederpartij wint en hoe u de deskundigheid die u bezit ook uit kunt stralen? Of hoe u een stevige positie pakt en de regie over de zaak houdt, terwijl u rekening houdt met hiërarchie, status en belangen van de ander?

Leerdoelen

In deze tweedaagse training krijgt u inzicht in:

- uw eigen communicatiestijl en die van uw gesprekspartner.

- hoe u effectief op uw gesprekspartners kunt inspelen en hoe u uw invloed kunt vergroten.

- de 4 bestaande communicatiestijlen

- hoe u effectief kunt blijven communiceren, ook onder stress

- hoe u authentiek kunt blijven en tegelijkertijd flexibel kunt reageren

Overige informatie

Als naslagwerk ontvangen alle cursisten een boek over communicatiestijlen, zodat ze het geleerde na afloop nog eens rustig kunnen nalezen.

De training wordt telkens uitstekend beoordeeld. Met name de toepasbaarheid van het geleerde in de juridische praktijk wordt zeer hoog gewaardeerd. Dit komt mede doordat al onze trainers zeer ruime ervaring hebben met het werken met juristen. Ook houden wij de groepsgrootte zeer beperkt, zodat er veel ruimte is voor uw eigen inbreng wat ook de effectiviteit van de training weer ten goede komt.

Overige reacties van cursisten:

"Ik heb de training als zeer prettig ervaren. Ieder persoon werd in zijn waarde gelaten terwijl er feedback werd gegeven."

"Leuke training: erg inspannend maar zeer nuttig!"

"Helemaal prima!"

"Heel goed op de persoon ingespeeld door de trainer en acteur om op een veilige manier een leerdoel te oefenen."

Naast deze training ook een juridische cursus volgen? Dit kan dit najaar heel voordelig met een PO+pakket!

Programma

In deze training werkt u aan uw eigen stijl. Voorafgaand aan de training vullen collega's, klanten of andere door u geselecteerde werkrelaties vragenlijsten in. De antwoorden worden verwerkt via een computeranalyse die een betrouwbaar beeld oplevert van uw gedragsstijl en de effectiviteit daarvan in verschillende situaties. Met deze feedback gaat u tijdens de training aan het werk. Daarnaast worden specifieke oefeningen gedaan om uw beïnvloedingsmogelijkheden te vergroten, zodat u regisseur van het gesprek wordt en blijft.

Onderwerpen die aandacht krijgen zijn:

- Afstemming op gedrag en stijl van uw gesprekspartner.

- Kracht van uw eigen stijl.

- Creëren van een stevige positie in gesprek.

- Effectief inspelen op onder- en bovengedrag.

Door inzicht in deze facetten krijgt u antwoord op de eerder genoemde vragen. Praktische werkvormen zijn het belangrijkste bestanddeel van de training. U oefent uw eigen praktijksituaties in rollenspelen met professionele acteurs.

Docent

  • mevr. drs. A.E. Goossens senior trainer
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.