Basistraining Harvard onderhandelen voor juristen

Basistraining Harvard onderhandelen voor juristen Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
NiveauMaster
Kosten 1.145,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

Heb ik voldoende bereikt? Had ik niet beter een andere tactiek kunnen volgen? Is het resultaat nog wel dat waar het mijn cliënt om ging? Iedere onderhandelaar kent deze twijfels. De Harvard-onderhandelingsmethode is wetenschappelijk gefundeerd ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Advocaat, Advocaat-stagiaire

Programma

- Bespreking van de Harvard-methode - Gericht oefenen op de belangrijkste elementen van deze methode - Terugkoppeling naar de praktijk van de deelnemers - Oefenen met de vraag "Welke spelregels wil ik en hoe zorg ik dat de ander mijn spel ... Volledig programma

Docenten

dhr. mr. M. Bakker trainer bij BINC mediators en juristen in Arnhem mevr. mr. M. Berg trainer bij BINC mediators - juristen in Arnhem Meer informatie over docenten

PE-punten

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Heb ik voldoende bereikt? Had ik niet beter een andere tactiek kunnen volgen? Is het resultaat nog wel dat waar het mijn cliënt om ging? Iedere onderhandelaar kent deze twijfels. De Harvard-onderhandelingsmethode is wetenschappelijk gefundeerd en inmiddels zeer bekend en gewaardeerd. Enerzijds omdat zij de klassieke methode van "gaan voor de maximale winst" ter discussie stelt, anderzijds omdat het een goed alternatief is dat zijn waarde voor de juridische praktijk inmiddels ruimschoots heeft bewezen.

Deze cursus is door het NMI erkend als PE-cursus en levert u 13 PE-punten op.

Leren door intensief oefenen

De training is erop gericht u door oefening en feedback vaardig te maken in het voeren van onderhandelingsgesprekken volgens de Harvard-methode. U krijgt inzicht in tot nog toe gevolgde eigen wijze van onderhandelen; is deze wel altijd voldoende adequaat, schieten mijn cliënten er eigenlijk wel voldoende mee op, wanneer wel en wanneer niet? In het vervolg kunt u een bewuste keuze maken tussen de klassieke methode of een insteek "à la Harvard".

De training richt zich op de advocaat-stagiaires en andere (beginnende) juristen die hun schrijfvaardigheid willen verbeteren. Deze cursus maakt deel uit van ons VSO-programma en is ontwikkeld voor de advocaat-stagiaire, maar ook andere (beginnend) professionals zijn welkom.

Docenten en cursist-reacties

De docenten zijn allen zeer ervaren trainers en tevens praktiserende advocaten / mediators. De cursus is ook opgezet vanuit de praktijk van de advocaat-stagiaire, al zijn de juridische vraagstukken voor elke academische jurist herkenbaar.

De training wordt telkens erg goed gewaardeerd. Van de laatste aflevering scoorden alle aspecten van de training minimaal een 8.8 in rapportcijfers, de docenten kregen beiden een 9.6 zowel voor hun inhoud als voor hun presentatie. Daarnaast werd de wijze waarop de stof werd behandeld met een 9.8 gewaardeerd en scoorde de cursus als geheel 9.4.

Opmerkingen van cursisten over deze cursus:

"Uitstekende en leerzame cursus!"

"Helemaal goed!"

"Erg positief: er gaat heel wat schuil achter onderhandelen en er is beslist voordeel mee te doen in het werk!"

Naast deze training ook een juridische cursus volgen? Dit kan dit najaar heel voordelig met een PO+pakket!

Programma

- Bespreking van de Harvard-methode

- Gericht oefenen op de belangrijkste elementen van deze methode

- Terugkoppeling naar de praktijk van de deelnemers

- Oefenen met de vraag "Welke spelregels wil ik en hoe zorg ik dat de ander mijn spel speelt?"

- Communicatieoefeningen gericht op vragen als "Hoe krijg ik iemand aan de onderhandelingstafel, hoe creëer ik een sfeer van vertrouwen, hoe maak ik van nee-zeggers ja-zeggers, hoe krijg ik wat ik nodig heb en houd ik tegelijkertijd de relatie met de andere partij in stand?"

- Aangrijpen en creëren van momenten om geschillen - ook als een procedure aanhangig gemaakt is- door middel van overleg op te lossen

- Leren beïnvloeden van schikkingsmogelijkheden in zittingssituaties

- Analyse van onderhandelen op DVD

Het cursusmateriaal bestaat o.a. uit het boek Excellent onderhandelen van Roger Fisher, William Ury en Bruce Patton.

Docenten

  • dhr. mr. M. Bakker trainer bij BINC mediators en juristen in Arnhem
  • mevr. mr. M. Berg trainer bij BINC mediators - juristen in Arnhem
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.