Actualiteiten Vreemdelingenbewaring

Actualiteiten Vreemdelingenbewaring Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
NiveauVerdieping
Kosten 510,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

Actuele kennis beschermt uw cliënt Als vreemdelingenpiketadvocaat heeft u een zware verantwoordelijkheid. Door uw cliënt zo goed mogelijk bij te staan, hoeft deze niet langer gedetineerd te blijven dan strikt noodzakelijk. Een groot ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Advocaat, Rechterlijke macht, (semi) Overheidsjurist

Programma

Om de actualiteit van de cursus te garanderen, stellen wij het definitieve programma kort voor de cursus vast. Voor het bestellen van boeken voor deze cursus via Selexyz klik hier. Volledig programma

Docenten

dhr. mr. D. Kuiper Stafjurist bij de procesvertegenwoordiging van de IND dhr. mr. C.F. Wassenaar advocaat bij Luscuere, De Jong, Wassenaar, Dingenouts Advocaten te Rotterdam Meer informatie over docenten

PE-punten

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Actuele kennis beschermt uw cliënt

Als vreemdelingenpiketadvocaat heeft u een zware verantwoordelijkheid. Door uw cliënt zo goed mogelijk bij te staan, hoeft deze niet langer gedetineerd te blijven dan strikt noodzakelijk. Een groot belang, waarbij een eenvoudige verwijzing naar het oordeel van de rechter niet volstaat. Er wordt veel meer van u verwacht, zoals een goede argumentatie. Daarom moet u op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jurisprudentie en wet- en regelgeving. Onze actualiteitencursus spijkert u weer volledig bij.

In deze Amsterdamse cursus wordt ruime aandacht besteed aan 'Grenscontrole'.

Dit onderwerp is typisch voor de regio Amsterdam vanwege de unieke buitengrenspost Luchthaven Schiphol en komt daardoor hier in de vreemdelingenpiket veel voor. Dit in tegenstelling tot andere regio's.

Deze cursus in Amsterdam is hierdoor minder geschikt voor niet-Amsterdamse advocaten. Zie voor een alternatief een cursus op een andere locatie.

Voor het bestellen van boeken voor deze cursus via Studystore klik hier.

Leerdoelen

Docentenpool

Voor deze cursus hebben wij een docentenpool bestaande uit advocaten, rechters en IND-juristen. Zij zijn zeer ervaren op dit specifieke vakgebied en werken in gemengde duo’s. Hierdoor ontstaat een belangrijk voordeel: u krijgt de stof van verschillende kanten belicht.

Altijd de laatste stand van zaken

De docenten wisselen onderling regelmatig kennis uit over de jongste ontwikkelingen in de rechtspraktijk. Indien nodig, passen zij de cursusstof hier direct op aan. Zij volgen de actualiteit dus op de voet, zodat u altijd met de laatste kennis ter zitting kunt verschijnen.

Schrijf u vandaag nog in voor de cursus.

Overige informatie

Verplichte cursus (voorwaarden vreemdlelingenpiket verscherpt !)

De Raad voor Rechtsbijstand onderkent het belang van goede rechtshulpverlening en heeft deze cursus daarom verplicht gesteld. De voorwaarden voor voortzetting inschrijving piket vreemdelingenbewaring zijn met ingang van 1 januari 2013 zelfs verscherpt. Uw inschrijving voor het piket blijft alleen geldig als u de cursus een keer per jaar volgt. Zie hiervoor www.rvr.org .

Voorafgaand aan deze cursus ontvangt u van ons een digitale reader. Deze reader is te downloaden op uw pc, laptop, iPad, e-reader etc. Via de digitale inhoudsopgave klikt u naar het gewenste artikel/hoofdstuk en terug. Tijdens de cursus zorgen wij voor voldoende stroomvoorziening; u kunt dus uw laptop, iPad of e-reader gewoon meenemen naar de cursus. Mocht u om welke reden dan ook liever een papieren reader ontvangen, dan kunt u deze papieren reader na ontvangst van de digitale reader gewoon bij ons aanvragen. U ontvangt de papieren reader dan op de cursusdag zelf.

Reacties van cursisten n.a.v. de meest recente cursussen:

"De samenvattingen van uitspraken ervaar ik als erg positief!"

"Ik vond het een erg goede cursus met prima docenten, waar ik veel aan heb of hoop te hebben."

"Sheets en reader prima. Ook zeer bruikbaar als naslagwerk. Complimenten voor dit docentenduo."

Programma

Om de actualiteit van de cursus te garanderen, stellen wij het definitieve programma kort voor de cursus vast.

Voor het bestellen van boeken voor deze cursus via Selexyz klik hier.

Docenten

  • dhr. mr. D. Kuiper Stafjurist bij de procesvertegenwoordiging van de IND
  • dhr. mr. C.F. Wassenaar advocaat bij Luscuere, De Jong, Wassenaar, Dingenouts Advocaten te Rotterdam
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.