Workshop vragenlijstonderzoek met SPSS

Workshop vragenlijstonderzoek met SPSS Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten 1.980,00
Meer informatie over Learnit Training

Overzicht

Weten wat uw klant wilt is één van de belangrijkste factoren voor het succes van uw onderneming. Media,(semi)-overheidsinstellingen, commerciële bedrijven en non-profit organisaties moeten weten wat het publiek denkt, wat hun ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

De training is o.a. bedoeld voor junior(markt)onderzoekers, marketeers of werknemers die op regelmatige basis in aanraking komen met vragenlijstonderzoek. Specifieke voorkennis is niet vereist.

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Weten wat uw klant wilt is één van de belangrijkste factoren voor het succes van uw onderneming. Media,(semi)-overheidsinstellingen, commerciële bedrijven en non-profit organisaties moeten weten wat het publiek denkt, wat hun klant wenst of hoe tevreden hun werknemer is. Een vragenlijstonderzoek is dé ideale methode om hierover gegevens te verzamelen en te analyseren. Wilt U een enquête houden binnen uw bedrijf of wilt u meer te weten komen over uw klant, maar weet u niet waar te beginnen? Hoe formuleer ik de vragen? Hoe verzamel ik de antwoorden? Hoe analyseer ik de gegevens met behulp van SPSS en hoe rapporteer ik de conclusies? In deze cursus wordt u van A tot Z getraind in en gecoached bij het uitvoeren van uw eigen vragenlijstonderzoek.

Doel

U wordt in drie dagen getraind in het opstellen van een vragenlijst, het verzamelen, analyseren en interpreteren van de gegevens. Op de terugkomdag staat uw eigen vragenlijstonderzoek centraal en krijgt u feedback en advies. Na afloop van de training bent u in staat om een systematisch vragenlijstonderzoek op te zetten, van de constructie van de vragenlijst, het uitvoeren van een aantal eenvoudige data-analyses, tot het rapporteren van de onderzoeksresultaten. U krijgt een totaaloverzicht van wat de mogelijkheden zijn bij het uitvoeren van een vragenlijstonderzoek.

Programma

Op de eerste dag van de training krijgt u uitgebreid informatie over de verschillende onderzoeksmethoden. U leert hoe u een duidelijk afgebakende onderzoeksvraag kan opstellen en maakt kennis met de verschillende criteria waaraan een goede vragenlijst moet voldoen. Welke vragen en antwoordcategorieën zijn het meest geschikt voor uw vragenlijst?

De tweede dag gaat met name over het bepalen van de onderzoekspopulatie. Hoe trek ik een steekproef en hoe groot moet deze steekproef zijn? Verder wordt op deze cursusdag een overzicht gegeven van de verschillende methoden van data-collectie. Wat zijn de voor –en nadelen van telefonisch, digitaal –of schriftelijk vragenlijstonderzoek?

Op de derde dag van de training maakt u kennis met datamanipulatie en data-analyse. Hoe kunt u uw data gebruiksklaar maken en analyseren. Hierbij maakt u gebruik van SPSS, het statistische softwarepakket bij uitstek. Na deze eerste drie dagen krijgt u tijd om al deze informatie toe te passen op uw eigen vragenlijstonderzoek.

Ongeveer twee weken later is er een "terugkomdag" voorzien. Op deze dag kan u al uw vragen stellen over uw vragenlijstonderzoek en krijgt u persoonlijke feedback en advies.

Wat krijgt u mee?

  • Een uitgebreide cursusreader als naslagwerk
  • Kennis van de theorie en methodieken rondom vragenlijstonderzoek
  • Vaardigheden om zelfstandig een vragenlijstonderzoek op te zetten en uit te voeren
  • Kennismaking met data-collectiemethoden (SPSS Dimensions)
  • Adviezen en praktische voorbeelden
  • Data-analyse met SPSS base en SPSS Tables
  • Feedback op uw eigen vragenlijst en data verzameling
  • Concrete tips en suggesties ter verbetering van uw onderzoeksmethodieken

De trainers

Deze training wordt U aangeboden door Learnit in samenwerking met SPSS Benelux B.V. en Trace-Research

Trace-Research heeft jarenlange ervaring met het uitvoeren van vragenlijstonderzoeken zowel bij (semi)-overheid als in het commerciële bedrijfsleven. SPSS is marktleider op het gebied van onderzoek-en statistische software.

Literatuur en software

Tijdens de training ontvangt u een speciaal voor deze training samengestelde reader. Deze is bedoeld als naslagwerk en er wordt in verwezen naar verschillende toonaangevende bronnen op dit gebied. U zal tijdens de training gebruik maken van het softwarepakket SPSS versie 17. Daarnaast ontvangt u hiervoor ook het originele SPSS cursusmateriaal.

Opmerkingen

Aan elke training kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

Indien u wenst kunt u via ons een hotelovernachting boeken, deze is echter niet in de prijs inbegrepen.

Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 4 februari 2012.