Actualiteiten bestuursrecht

Actualiteiten bestuursrecht Cursus

(4 cursusuren)

AanbiederPVU Opleidingen / Legal training
NiveauVerdieping
Kosten 375,00
Meer informatie over PVU Opleidingen / Legal training

Overzicht

Het bestuursrecht is volop in ontwikkeling. Er zijn belangrijke nieuwe wetgevingsprojecten en ook de jurisprudentie blijft zich ontwikkelen. Met deze praktische cursus ben je in één keer weer op de hoogte van de belangrijkste ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Advocaten en gerechtsdeurwaarders (4 cursusuren)

Docent

Mr. R.J. (Rogier) van Dam is docent HBO-Rechten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Voorts heeft hij een uitgebreide ervaring met cursussen/trainingen voor de praktijk: hij is onder meer docent bij de Beroepsopleiding Gemeentejuristen en ... Meer informatie over docent

PE-punten

Beschrijving

Het bestuursrecht is volop in ontwikkeling. Er zijn belangrijke nieuwe wetgevingsprojecten en ook de jurisprudentie blijft zich ontwikkelen. Met deze praktische cursus ben je in één keer weer op de hoogte van de belangrijkste bestuursrechtelijke ontwikkelingen. Onder meer komen aan de orde:
de Wet aanpassing bestuursprocesrecht en de Wet nadeelcompensatie en schadevergoeding bij onrechtmatige besluiten en de recente jurisprudentie op het terrein van de handhaving en de Awb-kernbegrippen (bestuursorgaan, belanghebbende en besluit).

Docent

Mr. R.J. (Rogier) van Dam is docent HBO-Rechten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Voorts heeft hij een uitgebreide ervaring met cursussen/trainingen voor de praktijk: hij is onder meer docent bij de Beroepsopleiding Gemeentejuristen en freelance docent bestuursrecht voor het Centrum voor Post-academisch Onderwijs (CPO) te Nijmegen en de SSR.
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 8 oktober 2013.