Verdiepingsopleiding ‘Jaarrekeningen lezen en Balansanalyse 2014’

Verdiepingsopleiding ‘Jaarrekeningen lezen en Balansanalyse 2014’ Opleiding

21 januari 2015

AanbiederFOI (Financieel Opleidingsinstituut)
NiveauVerdieping
Kosten 395,00
Meer informatie over FOI (Financieel Opleidingsinstituut)

Overzicht

Deze opleiding is een verdieping op de opleiding Jaarrekeningen lezen en balansanalyse Hoe kijkt u als financiële professional naar een balans of jaarrekening? Hoe gebruikt u deze balans om de financiële resultaten te evalueren en ... Volledige omschrijving

Benodigde kennis

HBO niveau gewenst

Programma

Analyseren en verbanden kunnen leggen tussen de balans en de verlies- en winstrekening; Diverse financiële ratio’s kunnen berekenen en interpreteren; De financiële status van een onderneming bepalen aan de hand van de ... Volledig programma

PE-punten

Beschrijving

Deze opleiding is een verdieping op de opleiding Jaarrekeningen lezen en balansanalyse

Hoe kijkt u als financiële professional naar een balans of jaarrekening? Hoe gebruikt u deze balans om de financiële resultaten te evalueren en door te lichten? Hoe kunt u de financiële gezondheid of solvabiliteit van uw business partners grondig evalueren? 
Deze opleiding gaat verder dan een quick scan van de jaarrekening: u leert alles over de speciale rubrieken, de kasstroom analyse en het werkkapitaal.  Zo krijgt u diepgaand inzicht in de ‘verborgen’ informatie van de jaarrekening. 
Deze opleiding werd speciaal gemaakt voor die professional met voldoende financiële bagage, die de balans wilt gebruiken als echt beslissingsinstrument en meer wilt dan een snapshot of foto van de financiële status van de organisatie.


        

Programma

Analyseren en verbanden kunnen leggen tussen de balans en de verlies- en winstrekening; Diverse financiële ratio’s kunnen berekenen en interpreteren; De financiële status van een onderneming bepalen aan de hand van de geanalyseerde jaarcijfers; Prognosticeren aan de hand van de historische cijfers, Middels kasstroomoverzichten en liquiditeitsprognoses inzicht verschaffen in de liquiditeiten van de organisatie; Winstbeïnvloeding binnen de jaarrekening herkennen; Een deskundig oordeel geven bij de besluitvorming inzake kredietverlening, revisie of deelneming. Kasstroomanalyse versus rentabiliteit; In staat zijn een relatie te leggen tussen cashflow en solvabiliteit en cashflow en werkkapitaal. Herwaardering en voorziening latente belasting en de invloed daarvan op het nettoresultaat; Vaste activa, economische ouderdom en huur versus eigendom.
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 15 oktober 2014.