Leergang Gemeentejurist

Leergang Gemeentejurist Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
NiveauIntroductie
Kosten 3.460,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

OSR Juridische Opleidingen is in 2010 een compacte en praktijkgerichte leergang gestart, speciaal op maat gesneden voor de gemeentejurist. Het dagelijkse werk vormt de rode draad binnen deze leergang. Op 5 september 2013 is de zevende editie, met ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Gemeentejurist

Programma

Module 1: Werken als gemeentejurist in een politiek-bestuurlijke omgeving Module 2: Toezicht, handhaving en gedogen Module 3: Overheid en privaatrecht Module 4: Actualiteiten omgevingsrecht Module 5: Publiek-private samenwerking (ochtend) ... Volledig programma

Docenten

dhr. mr. A.L.G. Arnold senior juridisch medewerker bij de gemeente Roosendaal dhr. mr. dr. B.J.P.G. Roozendaal advocaat overheid en onderneming AKD te Breda, gespecialiseerd in het bestuursrecht mevr. mr. M.G.J. Maas - Cooymans ... Meer informatie over docenten

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

OSR Juridische Opleidingen is in 2010 een compacte en praktijkgerichte leergang gestart, speciaal op maat gesneden voor de gemeentejurist. Het dagelijkse werk vormt de rode draad binnen deze leergang. Op 5 september 2013 is de zevende editie, met een maximaal aantal deelnemers van 24 personen, van start gegaan.

Na afronding van deze leergang beschikt u over de noodzakelijke (actuele en verdiepende) kennis om uw werk als gemeentejurist goed en efficiënt uit te voeren. Daarnaast vergroot u met het trainen van vaardigheden ook uw persoonlijke effectiviteit. U kunt meteen aan de slag met het geleerde!

Waarom een leergang gemeentejurist?

Het werken als jurist in een bestuurlijke omgeving verschilt sterk van dat binnen de advocatuur en/of het bedrijfsleven. Een gemeentejurist maakt immers gebruik van specifieke kennis en vaardigheden om het college, de gemeenteraad, burgers en collega’s van gedegen juridisch advies te voorzien. Ook worden de eisen, gesteld aan een gemeentejurist, steeds hoger.

Met de ontwikkeling van deze leergang komt OSR tegemoet aan de opleidingseisen en - behoeften van de gemeentejurist. Het gaat om 8 modules waarin noodzakelijke juridische kennis en vaardigheden binnen de context van de gemeentelijke overheid centraal staan. Voor deelname is enige voorkennis en praktijkervaring gewenst. De voor de opleiding geselecteerde docenten zijn vanuit hun werkomgeving of discipline uitstekend bekend met de praktijk van de gemeentejurist en beschikken over een ruime ervaring als docent.

Overige informatie

Docenten

De docenten zijn werkzaam in de advocatuur, rechterlijke macht, wetenschappelijk onderwijs en/of bij de gemeentelijke overheid. Vanuit hun uitvoeringspraktijk zijn zij uitstekend op de hoogte van de dagelijkse uitvoeringspraktijk van de gemeentejurist.

Cursusmateriaal

Na inschrijving ontvangt u van ons de inloggegevens van onze digitale leeromgeving, de 'E-campus'. Binnen de E-campus verkrijgt u alle informatie rondom de leergang. De E-campus is ook de omgeving waar u de readers en andere relevant cursusmateriaal (sheets en casus) kunt downloaden.

Uw tijdsinvestering

De leergang gaat op 5 september 2013 van start en loopt tot en met 12 december 2013. De leergang kent geen huiswerkverplichtingen en/of toetsen. Bijna elke twee weken (met uitzonderling van vakantieweken) vindt op donderdag van 10:00 uur tot 17:00 uur een bijeenkomst in Utrecht plaats, waarop achtereenvolgens de 8 modules worden behandeld. Elke module duurt 6 uur. De exacte data kunt u op deze site vinden.

Certificaat:

Na afloop van de leergang ontvangen de deelnemers een certificaat met daarop vermelding van de gevolgde modules.

Programma

Module 1: Werken als gemeentejurist in een politiek-bestuurlijke omgeving

Module 2: Toezicht, handhaving en gedogen

Module 3: Overheid en privaatrecht

Module 4: Actualiteiten omgevingsrecht

Module 5: Publiek-private samenwerking (ochtend)

Bestemmingsplan in relatie met andere wetten (middag)

Module 6: Actualiteiten bestuursprocesrecht

Module 7: Nieuwe zaaksbehandeling in het bestuursrecht

Module 8: Optreden ter zitting

Bekijk hier uitgebreide informatie over het programma >

Docenten

  • dhr. mr. A.L.G. Arnold senior juridisch medewerker bij de gemeente Roosendaal
  • dhr. mr. dr. B.J.P.G. Roozendaal advocaat overheid en onderneming AKD te Breda, gespecialiseerd in het bestuursrecht
  • mevr. mr. M.G.J. Maas - Cooymans advocaat bij kantoor Ploum Lodder en Princen
  • mevr. mr. F. Spijker advocaat bij Boekel de Neree te Amsterdam, gespecialiseerd in (ruimtelijke) bestuursrecht
  • dhr. mr. C.W.M. van Alphen zelfstandig juridisch en bestuurlijk adviseur en interim-manager bij de (gemeentelijke) overheid.
  • dhr. prof. mr. P.J.J. van Buuren Hoogleraar bestuursrecht UU & als staatsraad i.b.d. werkzaam in Afdeling Bestuursrechtspraak RvS
  • mevr. mr. L.C. Bachrach bestuursrechter bij de sector algemeen bestuursrecht Rechtbank Amsterdam
  • mevr. mr. C.B. de Jong advocaat en mediator (NMI) bij Hofdijk en De Jong advocaten en mediators te Den Haag
  • dhr. dr. G.A. van der Veen Advocaat bij AKD advocaten & notarissen te Rotterdam
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.