Behandeling van letselschadezaken

Behandeling van letselschadezaken Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
Kosten 715,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

Deze cursus maakt onderdeel uit van ons opleidingsprogramma "Werken aan je professionele vakkundigheid als juridisch secretaresse". Je dient als juridisch secretaresse te beschikken over meer dan alleen secretariële vaardigheden. Je ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Juridisch secretaresse/ medewerker, Schadebehandelaar

Programma

Programma: Aansprakelijkheidsrecht a. Algemene inleiding aansprakelijkheidsrecht; b. Verkeersaansprakelijkheidsrecht; c. Arbeidsongevallen; d. Medische aansprakelijkheid Algemene inleiding verplichtingen tot schadevergoeding, in het ... Volledig programma

Docent

mevr. mr. C.E. Jeekel advocaat bij Ace Letselschade Advocaten Meer informatie over docent

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Deze cursus maakt onderdeel uit van ons opleidingsprogramma "Werken aan je professionele vakkundigheid als juridisch secretaresse". Je dient als juridisch secretaresse te beschikken over meer dan alleen secretariële vaardigheden. Je dient te beschikken over de meest essentiële juridische kennis en de meest essentiële vaardigheden zoals klantgerichtheid, accuratesse, integriteit, snel kunnen schakelen en een spin in ’t web zijn. Ondersteunen en meewerkend denken horen ook bij de juridisch secretaresse.

Na deze cursus kun je (nog meer) een team vormen met de letselschade advocaat voor wie je werkt, omdat je hem / haar veel werk uit handen kunt nemen. Werk je bij een (zorg-) verzekeraar dan kun je na afloop van de cursus deskundiger en zelfstandiger uw werk doen. Tijdens de cursus komen veel van de vragen die slachtoffers van letselschade stellen ter sprake. Deze hooggewaardeerde cursus geeft je daarbij recente juridische achtergrondinformatie en toelichting over wat dit betekent voor de praktijk. De cursus wordt gegeven door een enthousiaste en betrokken advocaat uit de letselschadepraktijk, die een praktische vertaling akn maken van inhoud naar de praktijk.

Leerdoelen

Na deze cursus weet je inhoudelijk meer van letselschade. Hierdoor kun je in meer gevallen antwoord geven op vragen over de letselschadezaak. De cursus draagt bij tot een beter begrip van de discussies tussen de aansprakelijke partij en het slachtoffer. Hierdoor ben je in staat beter en tijdig in te spelen op de situatie.

Overige informatie

Tijdens deze cursus komen veel van de vragen die slachtoffers van letselschade stellen ter sprake. Mogelijk kun je een of meer van deze vragen al wel beantwoorden. Deze cursus geeft je daarbij echter recente juridische achtergrondinformatie en toelichting over wat dit betekent voor de praktijk. Uiteraard wissel je (praktijk)ervaringen uit met medecursisten.

Meest gestelde vragen door slachtoffers van letselschade

1. Waarom duurt het allemaal zo lang? Waarom moet ik alles bewijzen?

2. Wat houdt artikel 185 WVW in?

3. Ik heb een ongeval gehad op het werk, maar het was mijn eigen schuld. Kan ik desondanks mijn schade vergoed krijgen?

4. Waarom moet de wederpartij zoveel medische informatie over mij hebben? Waarom moet er een medische expertise plaatsvinden? Waarom wordt er tussen de medisch adviseurs zo gediscussieerd over wie die expertise moet verrichten?

5. Ik had voor het ongeval nooit last van mijn rug en nu beroept de verzekeraar zich op pre-existentie. Wat is dat en waarom is dat van belang? Ik wil geen informatie geven over mijn medische voorgeschiedenis. Waarom eist de verzekeraar dat van mij ?

6. Waarom werkt de advocaat niet op "no cure no pay"- basis? Waarom hoef ik de advocaatkosten niet (volledig) te betalen?

7. Hoe is het bedrag aan smartengeld vastgesteld en waar is dat bedrag op gebaseerd? Is het bedrag belastingvrij? Heeft de uitbetaling gevolgen voor mijn bijstandsuitkering?

8. Mijn familie heeft ook schade geleden door mijn letsel, hebben zij recht op smartengeld ?

9. Mijn huisarts vertelt mij dat je nooit finaal moet afwikkelen. In de vaststellingsovereenkomst staat echter dat sprake is van finale afwikkeling, doe ik hier wel goed aan?

10. Waarom moet de kantonrechter nog toestemming geven voor de vaststellingsovereenkomst aangaande de afwikkeling van de letselschade van mijn minderjarige kind en wat is een BEM-rekening?

Doelgroep

Juridisch secretaresse, medewerker letselschade, juridisch medewerker (zorg-) verzekeraar, (personen-) schadebehandelaar, medewerker verhaalszaken, medisch secretaresse

Korting:

Bij gelijktijdige inschrijving voor 3 of meer cursussen/trainingen (voor juridisch secretaresses) ontvang je 10% korting. Bij gelijktijdige inschrijving voor 5 of meer cursussen/trainingen(voor juridisch secretaresses) ontvang je maar liefst 20% korting. Op deze actie zijn de voorwaarden van de algemene kortingsregeling van toepassing.

Programma

Programma:

Aansprakelijkheidsrecht

a. Algemene inleiding aansprakelijkheidsrecht;

b. Verkeersaansprakelijkheidsrecht;

c. Arbeidsongevallen;

d. Medische aansprakelijkheid

Algemene inleiding verplichtingen tot schadevergoeding, in het bijzonder:

a. Causaal verband;

b. Eigen schuld;

c. Materiële schade en immateriële schade;

d. Overlijdensschade

Algemene inleiding over de inhoudelijke behandeling van een letselschadezaak, in het bijzonder:

a. De intake;

b. Recente ontwikkelingen;

i. De Gedragscode Behandeling Letselschade

ii. Stichting Keurmerk Letselschade

c. De aansprakelijkstelling;

d. Het vaststellen van de schade;

e. Pre-existentie en predispositie;

f. De afwikkeling: de vaststellingsovereenkomst, wel of geen voorbehoud

(verjaringsperikelen)?, minderjarigen;

g. Fiscale aspecten

h. Verjaring

Processuele aspecten:

a. Het voorlopig getuigenverhoor/deskundigenbericht;

b. De dagvaardingsprocedure;

c. Hoger beroep;

d. Cassatie

Docent

  • mevr. mr. C.E. Jeekel advocaat bij Ace Letselschade Advocaten
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.