Troubleshooting and Optimizing Database Servers using Microsoft SQL Server 2005

Troubleshooting and Optimizing Database Servers using Microsoft SQL Server 2005 Cursus

m2790

AanbiederLearnit Training
Kosten 1.000,00
Meer informatie over Learnit Training

Overzicht

Wilt u Microsoft Certified IT Professional (MCITP): Database Administrator worden? Met deze certificering kunt u aantonen dat u in staat bent om de IT-oplossingen in uw organisatie 24 uur per dag, 7 dagen per week, draaiende te houden. Tijdens het ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Deze cursus is geschikt voor database ontwikkelaars met minimaal drie jaar ervaring in het administreren van SQL database oplossingen voor bedrijven.

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Wilt u Microsoft Certified IT Professional (MCITP): Database Administrator worden? Met deze certificering kunt u aantonen dat u in staat bent om de IT-oplossingen in uw organisatie 24 uur per dag, 7 dagen per week, draaiende te houden. Tijdens het volgen van deze training ontwikkelt u de kennis en de vaardigheden om de performance van een database te bepalen en deze waar nodig te optimaliseren met behulp van Microsoft SQL Server 2005. U leert hoe u hiervoor richtlijnen op moet stellen, de achterliggende oorzaak van een lage performance te bepalen en troubleshooting te focussen op specifieke aspecten. Troubleshooting zal behandeld worden op het niveau van databases, server connectivity en server data. Na het volgen van deze training kunt u database performance problemen identificeren en oplossen.

Voorkennis

Deelnemers voor deze cursus hebben bij voorkeur de volgende voorkennis:

  • Basiskennis monitoring en troubleshooting
  • Basiskennis Transact-SQL, DNS
  • Basiskennis applicatie architectuur en server architectuur
  • Ervaring database ontwerp (tot 3NF), bekend met ontwerpmodellen
  • Kennis SQL Server 2005 (bijv. MS Certified Technology Specialist voor SQL Server)

Onderwerpen/trainingsinhoud

  • Module 1: Building a Monitoring Solution for SQL Server Performance Issues
  • Module 2: Troubleshooting Database and Database Server Performance Issues
  • Module 3: Optimizing the Query Performance Environment
  • Module 4: Troubleshooting SQL Server Connectivity Issues
  • Module 5: Troubleshooting SQL Server Data Issues
  • Module 6: Troubleshooting SQL Server Data Concurrency Issues

Opmerkingen

Om de training voor u zowel begrijpelijk als in de praktijk toepasbaar te maken wordt deze in het Nederlands gegeven en ondersteund door Engelstalig cursusmateriaal.

Lesmethodiek

Klassikaal

Lesvorm

De training wordt aangeboden op basis van onze Open Leervorm-lesmethodiek. Dat betekent dat u onder actieve begeleiding van onze trainer zelfstandig aan het werk gaat om u de stof eigen te maken. Zo kunt u in eigen tempo uw leerdoelen behalen zonder daarbij gehinderd te worden door het snellere of langzamere tempo van uw medecursisten. Uiteraard ziet onze trainer erop toe dat u op schema blijft en of de leerdoelen ter voorbereiding op het examen behaald. Deze leervorm biedt ruimte aan een stuk maatwerk. U krijgt de gelegenheid om voorbeelden uit uw eigen praktijk en IT-omgeving in te brengen en zodoende nog specifieker te leren. meer...

Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 6 februari 2012.