ATEX 007/008: Visuele, nauwkeurige en gedetailleerde inspectie

ATEX 007/008: Visuele, nauwkeurige en gedetailleerde inspectie Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Overzicht

Resultaat De opleiding ATEX-007/008 'Visuele, nauwkeurige en gedetailleerde inspectie' geeft je voldoende kennis om genoemde werkzaamheden in explosiegevaarlijke omgevingen te verrichten. Alle specifieke onderwerpen die volgens de eind- ... Volledige omschrijving

Keurmerken

Beschrijving

Resultaat
De opleiding ATEX-007/008 'Visuele, nauwkeurige en gedetailleerde inspectie' geeft je voldoende kennis om genoemde werkzaamheden in explosiegevaarlijke omgevingen te verrichten. Alle specifieke onderwerpen die volgens de eind- en toetstermen van de IECEx 05 voor deze werkzaamheden vereist worden, komen aan bod.
Voor wie
Ben je als monteur, elektrotechnicus, inspecteur of controleur belast met het uitvoeren van visuele & nauwkeurige inspecties van elektrische installaties in explosieve atmosferen? Dan is dit vervolg op de opleiding ATEX voor deskundigen voor jou essentieel. Naast deze opleiding heb je ook de opleiding ATEX-003 Installatie materieel óf de opleiding ATEX-004 Onderhoud materieel afgerond.
Inhoud
De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Installatie-eisen voor explosieve atmosferen
  • Vereisten voor de visuele, nauwkeurige en gedetailleerde inspectie van elektrische installaties in explosieve atmosferen.
  • Vaardigheden voor de visuele, nauwkeurige en gedetailleerde inspectie van elektrische installaties in explosieve atmosferen.
Opleidingsvorm

In onze opleidng gaan wij in op de zaken die je bij het uitvoeren van visuele, nauwkeurig en gedetailleerde inspecties moet weten. Daarna kun je ook de handelingen die voor het examen belangrijk zijn in ons mobilie practicum oefenen.

Verklaring/ Diploma/ Persoonscertifcaat
Nadat je deze opleiding hebt afgerond ontvang je een verklaring van deelname. Hiermee kun je aantoonbaar maken dat je kennis hebt genomen van de wijze waarop je veilig elektrische installaties in een explosiegevaarlijke omgeving moet inspecteren en dat je dit hebt geoefend.

Je kunt aansluitend ook het PBNA-examen afleggen. Hiermee maak je nog beter aantoonbaar dat je de kennis hebt van het werken in explosiegevaarlijke omgeving en dat je specifieke vaardigheden hierbij hebt beoefend. Op basis van het PBNA-diploma en een evidence file, kun je bij DEKRA Certification een IECEx 05 persoonscertificaat aanvragen.
IECEx05
Omdat er in de verschillende delen van de wereld separate wetgeving en daaraan gekoppelde erkenningsregelingen van kracht zijn, is de behoefte ontstaan aan een internationale standaard; de IECEx05. Hierin zijn naast de systematiek voor persoonscertificatie, ook de eind- en toetstermen vastgelegd van diverse functies in en rond explosiegevaarlijke zones. Met een IECEx 05-certificaat kun je overal ter wereld aantonen welke kennis je hebt van werken in explosiegevaarlijke zones.
Incompany
Alle ATEX opleidingen kunnen wij ook incompany verzorgen. Daarnaast bieden we incompany een "ATEX awareness". Deze korte training is bedoeld voor bijvoorbeeld managers of teamleiders die op de hoogte moeten zijn van de norm, maar er niet dagelijks mee te maken hebben. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een maatwerkopleiding? Bel met onze Klantenservice, tel 078 62 53 888.