Opfristraining Nederlands

Opfristraining Nederlands Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
NiveauMaster
Kosten 490,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

Je hebt verantwoordelijk werk en je rol is van wezenlijk belang. Je bent de spil tussen advocaat en cliënt en andere juridische spelers binnen de dagelijkse praktijk. De juridisch secretaresse dient te beschikken over meer dan de ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Juridisch secretaresse/ medewerker

Programma

Aan bod komen: -werkwoorden -tegenwoordige tijd -gebiedende wijs -verleden tijd (voltooid en onvoltooid) -gebruik Engels -gebruik verleden en tegenwoordige tijd -bijvoeglijk -samenstellingen -koppeltekens (trema, tussen -n en -s ... Volledig programma

Docent

mevr. drs. M.M. Talens senior trainer en communicatiedeskundige Meer informatie over docent

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Je hebt verantwoordelijk werk en je rol is van wezenlijk belang. Je bent de spil tussen advocaat en cliënt en andere juridische spelers binnen de dagelijkse praktijk. De juridisch secretaresse dient te beschikken over meer dan de secretariële vaardigheden. Zij dient te beschikken over de meest essentiële juridische kennis en de meest essentiële vaardigheden zoals klantgerichtheid, accuratesse, integriteit, snel kunnen schakelen en een spin in ’t web zijn. Ondersteunen en meewerkend denken horen ook bij de juridisch secretaresse.

Om professioneel vakkundig te zijn moet je foutloos en correct Nederlands kunnen spreken en schrijven. Deze training richt zich op het schrijven. Je schrijft regelmatig brieven, verslagen, notulen en e-mails. Uiteraard is het aldus van belang dat deze teksten foutloos en volgens de nieuwste spelling geschreven zijn. Niets is vervelender dan een beruchte d/t fout. Foutloze teksten zorgen er nu eenmaal voor dat je serieus wordt genomen en dat je meer voor elkaar krijgt op je werk en bij cliënten.

In onze praktische opfristraining Nederlands ben je in een dag weer up-to-date over de d's en t's en de vervoeging van Engelse werkwoorden (gefaxt of gefaxed?). Daarnaast komen diverse grammaticale kwesties aan de orde (hen/hun, beide/beiden, dat/wat, tenminste/ ten minste etc.) en staan we uitgebreid stil bij de nieuwe spelling (tussen -n, tussen -s, hoofdletters en koppeltekens).

Deze training leent zich overigens uitstekend voor een in-company uitvoering.

Leerdoelen

Na deze training heeft de cursist handvatten om foutloos en correct te kunnen schrijven. Je kunt:

Correct vervoegen (d's en t's)

Overige grammaticaregels toepassen (oa. hen/hun, dat/wat etc.)

De nieuwe spellingsregels toepassen

Leestekens correct gebruiken

Vervoegen van Engelse werkwoorden

Overige informatie

Korting:

Bij gelijktijdige inschrijving voor 3 of meer cursussen/trainingen (voor juridisch secretaresses) ontvang je 10% korting. Bij gelijktijdige inschrijving voor 5 of meer cursussen/trainingen(voor juridisch secretaresses) ontvang je maar liefst 20% korting. Op deze actie zijn de voorwaarden van de algemene kortingsregeling van toepassing.

Programma

Aan bod komen:

-werkwoorden

-tegenwoordige tijd

-gebiedende wijs

-verleden tijd (voltooid en onvoltooid)

-gebruik Engels

-gebruik verleden en tegenwoordige tijd

-bijvoeglijk

-samenstellingen

-koppeltekens (trema, tussen -n en -s

-hoofletters

-leestekens

-hen/hun?

-dat/wat?

-beide/beiden?

-opsommingen

Trainer

Marja Talens, verzorgt allerlei communicatietrainingen, vooral corresponderen, snellezen en Nederlandse taal. Zij geeft regelmatig trainingen voor OSR en is dan ook goed bekend met het werken en corresponderen in het juridisch vakgebied. Als trainer heeft ze als motto: "mijn trainingen houd ik graag ontspannen en gezellig, zodat iedereen zich prettig voelt (om) het maximale uit een dag te halen".

Docent

  • mevr. drs. M.M. Talens senior trainer en communicatiedeskundige
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.