Cursus Insolventierecht

Cursus Insolventierecht Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
NiveauIntroductie
Kosten 385,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

Deze cursus maakt onderdeel uit van ons opleidingsprogramma "Werken aan je professionele vakkundigheid als juridisch secretaresse". Je dient als juridisch secretaresse te beschikken over meer dan alleen secretariële vaardigheden. Je ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Juridisch secretaresse/ medewerker

Programma

Tijdens de lesdag wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Inleiding faillissement, schuldsanering en surseance van betaling - Doorstart / liquidatie - Verkoop inventaris, voorraden en debiteuren - Werknemers en de ... Volledig programma

Docenten

dhr. mr. P.J. Neijt rechter rechtbank Den Bosch, tevens rechter-commissaris in faillissementen en schuldsaneringen Meer informatie over docenten

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Deze cursus maakt onderdeel uit van ons opleidingsprogramma "Werken aan je professionele vakkundigheid als juridisch secretaresse". Je dient als juridisch secretaresse te beschikken over meer dan alleen secretariële vaardigheden. Je dient te beschikken over de meest essentiële juridische kennis en de meest essentiële vaardigheden zoals klantgerichtheid, accuratesse, integriteit, snel kunnen schakelen en een spin in ’t web zijn. Ondersteunen en meewerkend denken horen ook bij de juridisch secretaresse.

De insolventiepraktijk kan zeer hectisch zijn en jij speelt hierin vaak een cruciale rol. Het is dan ook van belang dat bovenstaande elementen optimaal ontwikkeld zijn. Kennis van zaken is noodzakelijk. Weten hoe het faillissementsrecht en de geldende procedures werken én het juiste gebruik van juridische terminologie vergroten je professionele vakkundigheid. Teamwork is in deze praktijk vanzelfsprekend. Deze cursus zorgt ervoor dat je in grote(re) mate zelfstandig kunt werken als secretaresse in een insolventiepraktijk.

De docent zal een uiteenzetting geven van het faillissementsrecht en maakt daarbij een praktische vertaling naar de specifieke werkzaamheden van de (faillissements-)secretaresse. De inhoud van de cursus insolventierecht is er op gericht dat cursisten na afloop voldoende kennis hebben om als faillissementsmedewerker declarabel werkzaam te zijn in faillissementen. Het is vervolgens afhankelijk van de rechtbank waarvoor je mogelijk gaat werken of de cursus naar de mening van de rechtbank voldoende is. Doorgaans is dit geen probleem.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus heeft de cursist voldoende kennis van het faillissementsrecht en inzicht in de faillissementspraktijk, zodat hij/zij declarabel werkzaam kan zijn in de afwikkeling van faillissementen.

Overige informatie

Korting:

Bij gelijktijdige inschrijving voor 3 of meer cursussen/trainingen (voor juridisch secretaresses) ontvang je 10% korting. Bij gelijktijdige inschrijving voor 5 of meer cursussen/trainingen(voor juridisch secretaresses) ontvang je maar liefst 20% korting. Op deze actie zijn de voorwaarden van de algemene kortingsregeling van toepassing.

Programma

Tijdens de lesdag wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

- Inleiding faillissement, schuldsanering en surseance van betaling

- Doorstart / liquidatie

- Verkoop inventaris, voorraden en debiteuren

- Werknemers en de loongarantieregeling

- Verschillende crediteuren: concurrente, preferente, boedel- en dwangcrediteuren

- Fiscus en UWV

- Banken

- Verslaglegging aan de rechter-commissaris

- Einde van het faillissement

Docenten

  • dhr. mr. P.J. Neijt rechter rechtbank Den Bosch, tevens rechter-commissaris in faillissementen en schuldsaneringen
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.