Technische Bedrijfskunde jaar 1

Technische Bedrijfskunde jaar 1 Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten 3.950,00
Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Overzicht

Je wilt een brede kijk op het totale bedrijfsproces, in een technologische context. Organisatiekunde, risicomanagement, financieel management en marketing hebben je interesse, net als industriële automatisering, productontwikkeling en ... Volledige omschrijving

Keurmerken

Beschrijving

Je wilt een brede kijk op het totale bedrijfsproces, in een technologische context. Organisatiekunde, risicomanagement, financieel management en marketing hebben je interesse, net als industriële automatisering, productontwikkeling en operations management. Stap in bij de deeltijd hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde!

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Je werkt in een techniekgerelateerde omgeving en hebt bij voorkeur een technische vooropleiding op mbo-niveau. Je ambieert een functie in het management of middenkader van het technische bedrijfsleven.

Wat leer je?

Je leert om je technische kennis, inzicht en ervaring in een breder bedrijfskundig perspectief te plaatsen. Hierdoor kun je binnen de organisatie op een hoger commercieel niveau opereren. Je koppelt relevante ontwikkelingen in de markt aan (internationale) trends en leert om geroutineerd nieuwe systemen, producten of diensten te ontwikkelen en te introduceren.

Studieopbouw

In het eerste jaar van de opleiding haal je de erkende hbo-propedeuse Technische Bedrijfskunde. In de hoofdfase van de opleiding (jaar 2-3) wordt de kennis uit het eerste jaar verder uitgediept. In het vierde jaar staan een stage en afstudeerscriptie gepland. Na afronding van de complete studie ontvang je het hbo bachelorgetuigschrift Technische Bedrijfskunde. Je mag dan de titel Bachelor of Engineering (B.Eng) of Ingenieur (Ing.) voeren.

Het eerste jaar

Door de hele studie lopen 4 leerlijnen: techniek, bedrijfskunde, vaardigheden en integratie. In het eerste jaar komen alle thema"s aan bod. Deze algemene introductie levert direct handvatten voor je eigen werksituatie.

Programmaoverzicht Jaar 1

* Algemene Techniek 1&2

* Veiligheid voor leidinggevenden

* Toegepaste wiskunde/statistiek

* Organisatiekunde 1

* Kwaliteitsmanagement

* Projectmanagement

* Financieel management

* Communicatie: rapportage

* Engels 1

* M&T van onderzoek

* Project: oriëntatie beroepspraktijk

Leermiddelen

Vanaf het begin van de opleiding werk je zowel zelfstandig als in groepjes aan multidisciplinaire praktijkopdrachten. Je hebt daarbij toegang tot de online database van Elsevier, Science Direct. Daarin zijn alle relevante wetenschappelijke artikelen verzameld. De opleiding heeft bovendien een eigen digitale leeromgeving, die je overal en altijd kunt raadplegen.

Extra certificaten mogelijk

Tijdens en na de studie Technische Bedrijfskunde kun je nog extra diploma"s halen. In het eerste jaar komen de ingrediënten voorbij van IPMA D voor projectmanagement en de VOL-VCA-vernieuwing, voor leidinggevenden die zich willen specialiseren in veilig werken in een technische omgeving. Omdat de inhoud al in de opleiding verwerkt zit, behaal je het diploma in een handomdraai. Na afronding van het tweede studiejaar ontvang je het onafhankelijke PBNA-diploma Bedrijfskunde voor Technici.

Praktijkdocenten en beroepenveldcommissie

Essentieel binnen onze werkwijze is de praktijkgerichte aanpak. Met een hooggekwalificeerd team van praktijkdocenten en een beroepenveldcommissie wordt de aansluiting op het werkveld gegarandeerd. Lesstof en voorbeeldprojecten zijn altijd actueel en op de realiteit gebaseerd. Door intensieve begeleiding van de Elsevier-coach en een optimale koppeling tussen werk en studie kun je na vier jaar afstuderen op hoog niveau.

Toelating

Alle kandidaten krijgen een vrijblijvend adviesgesprek, waarbij de toelating tot de opleiding en eventuele vrijstellingen worden besproken. Kandidaten beschikken over een havo-diploma, een vwo-diploma of een mbo4-diploma. Eventueel kun je instromen met een ervaringscertificaat van een erkend EVC-centrum. Wie niet over de juiste papieren beschikt maar wel 21 jaar of ouder is, kan de speciale 21-plus-procedure volgen om te worden toegelaten tot de opleiding.

Prijzen deeltijd hbo Technische Bedrijfskunde

prijspeil 2011

  • â?¬ 3.950,- per jaar (1e t/m 3e jaar)
  • â?¬ 2.950,- voor het 4e jaar

De prijs is all-in en dekt de volgende kosten:

  • Intakekosten
  • Inschrijfkosten
  • Opleidingskosten
  • Examenkosten
  • Toegang tot online database van Reed Elsevier en Science Direct

De prijs is exclusief btw, studiemateriaal en hertentamens.

Studiemateriaal

Het studiemateriaal is niet bij de opleidingsprijs inbegrepen. Hieronder vind je een overzicht van deze kosten per jaar:

  • jaar 1 ca. â?¬ 850,- (incl. onlinetrainingsmodule Tell Me More en het ISSO Handboek Installatietechniek)
  • jaar 2 ca. â?¬ 600,-
  • jaar 3 ca. â?¬ 600,-
  • jaar 4 ca. â?¬ 250,-

Het lesmateriaal voor jaar 1 kun je online via Studystore bestellen. Klik op het logo voor een overzicht van de boeken en bestel direct. Natuurlijk kun je ook een andere leverancier kiezen.



De e-learning licentie voor de module Engels 1 kun je rechtstreeks bestellen bij Elycio talen te Papendrecht.

"Opleiding TBK past perfect bij de hedendaagse manager"

Lees het verhaal van Wim Brouwer

Inschrijven

Vooraf aan definitieve inschrijving wordt een persoonlijk adviesgesprek gevoerd. Wanneer je het inschrijfformulier invult, nemen wij contact met je op om een afspraak te maken. Dat kan in persoon of Skype. Vrijblijvend bekijken we dan de rol van deze studie in jouw persoonlijke situatie en het mogelijke toekomstperspectief. Je kunt natuurlijk ook direct een afspraak maken door te bellen, te mailen of Skypen met Hans Verstraeten, de opleidingsadviseur Technische Bedrijfskunde.

06 - 12 917916
hans.verstraeten@elsevieropl.nl
opleidingtbk