Vreemdelingen- en vluchtelingenrecht

Vreemdelingen- en vluchtelingenrecht Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
Kosten 385,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

Zaken van het vreemdelingenrecht zijn vaak gevoelig en lastig. Het is van groot belang dat je de hoofdlijnen van het vreemdelingenrecht (toelating, verblijfstitels, etc.) kent en dat je weet hoe de asielprocedure in elkaar steekt. Na het volgen van ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Juridisch secretaresse/ medewerker

Programma

Aandacht wordt besteed aan: -Grondslagen toelatingsbeleid en rechtsbronnen -Kort verblijf en procedure -Lang verblijf regulier en procedure (mvv) -Soorten verblijfsvergunningen regulier -Gezinshereniging en gezinsvorming -Voortgezet verblijf ... Volledig programma

Docent

dhr. mr. J.M. Walther advocaat bij De Waal & Zumpolle Advocaten te Utrecht Meer informatie over docent

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Zaken van het vreemdelingenrecht zijn vaak gevoelig en lastig. Het is van groot belang dat je de hoofdlijnen van het vreemdelingenrecht (toelating, verblijfstitels, etc.) kent en dat je weet hoe de asielprocedure in elkaar steekt. Na het volgen van deze basiscursus ben je hier helemaal van op de hoogte.

Je dient als juridisch secretaresse te beschikken over meer dan alleen secretariële vaardigheden om in deze praktijk optimaal te funtioneren. Je dient te beschikken over de meest essentiële juridische kennis en de meest essentiële vaardigheden zoals klantgerichtheid, accuratesse, integriteit, snel kunnen schakelen en een spin in ’t web zijn. Ondersteunen en meewerkend denken horen ook bij de juridisch secretaresse. Deze cursus maakt dan ook onderdeel uit van ons opleidingsprogramma "Werken aan je professionele vakkundigheid als juridisch secretaresse". Na deze cursus kun je (nog meer) een team vormen met de advocaat voor wie je werkt, omdat je hem / haar veel werk uit handen kunt nemen. Tijdens de cursus komen veel van de vragen die in een vreemdelingenrechtpraktijk gesteld worden ter sprake. Deze cursus geeft je daarbij juridische achtergrondinformatie en toelichting over wat dit betekent voor de praktijk. De docent maakt een praktische vertaling van inhoud naar praktijk.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus heeft de cursist voldoende kennis van het vreemdelingenrecht en inzicht in de vreemdelingen- en vluchtelingenpraktijk. Hierdoor kun je in meer gevallen antwoord geven op vragen van cliënten. De cursus draagt bij tot een beter begrip van de discussies tussen de alle betrokken partijen in het proces, waardoor je in staat bent beter en tijdig in te spelen op de situatie.

Overige informatie

Korting:

Bij gelijktijdige inschrijving voor 3 of meer cursussen/trainingen (voor juridisch secretaresses) ontvang je 10% korting. Bij gelijktijdige inschrijving voor 5 of meer cursussen/trainingen(voor juridisch secretaresses) ontvang je maar liefst 20% korting. Op deze actie zijn de voorwaarden van de algemene kortingsregeling van toepassing.

Wachtlijst/interesse kenbaar maken?

De cursus wordt alleen als in-company aangeboden. Aanmelden voor een wachtlijst/interesselijst om de cursus bij OSR te volgen is ook mogelijk. Maak dit kenbaar via info@osr.nl.

Programma

Aandacht wordt besteed aan:

-Grondslagen toelatingsbeleid en rechtsbronnen

-Kort verblijf en procedure

-Lang verblijf regulier en procedure (mvv)

-Soorten verblijfsvergunningen regulier

-Gezinshereniging en gezinsvorming

-Voortgezet verblijf

-Afwijzingsgronden asiel (toelatingsbeleid)

-Asielprocedure

-Rechtsmiddelen

-Maatregelen van toezicht (detentie)

Docent

  • dhr. mr. J.M. Walther advocaat bij De Waal & Zumpolle Advocaten te Utrecht
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.