Basis elektrotechniek en schema lezen

Basis elektrotechniek en schema lezen Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten 1.450,00
Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Overzicht

In technische beroepsomgevingen speelt elektrotechniek een grote rol. Basiskennis van de elektrotechniek is onmisbaar om de werking van apparaten te doorgronden, ze veilig te gebruiken en storingen te verhelpen. Deze opleiding elektrotechniek helpt ... Volledige omschrijving

Keurmerken

Beschrijving

In technische beroepsomgevingen speelt elektrotechniek een grote rol. Basiskennis van de elektrotechniek is onmisbaar om de werking van apparaten te doorgronden, ze veilig te gebruiken en storingen te verhelpen. Deze opleiding elektrotechniek helpt je op weg.
Resultaat
Na de opleiding elektrotechniek beheers je de basisprincipes en de basisbegrippen van de elektrotechniek. Je kunt elektrotechnische schema"s lezen en elektrische storingen lokaliseren. Tevens kun je elektrisch veilig werken. Daarvoor ontvang je een verklaring van deelname NEN 3140.
Voor wie
Je bent monteur of servicemedewerker en je hebt onvoldoende kennis van elektrotechniek. Je komt steeds vaker met dit vakgebied in aanraking.
Inhoud opleiding elektrotechniek
Tijdens de opleiding leer je meer over de volgende onderwerpen:

  • Elektrotechnisch jargon
  • Lezen van elektrische schema"s zoals relaisschakelingen, motorschakelingen en de schakeling rondom een verwarmingsinstallatie
  • Elementair rekenwerk, rekenen met variabelen, machten van 10
  • Meetinstrumenten (zoals universeelmeter, duspol en megger) en meettechniek
  • Spanning, stroom, weerstand
  • Arbeid, vermogen en rendement
  • Wisselspanning en -stroom, draaistroom
  • Schakelapparatuur zoals relais en magneetschakelaars
  • Wisselstroommotoren
  • Ster- driehoekschakeling en frequentieomvormers
  • Transformatoren
  • Beveiligingen en beschermingen

Het niveau van de cursus elektrotechniek is vergelijkbaar met mbo-niveau 2. Enige kennis van elektrotechniek is natuurlijk een pré. Heb je die kennis niet? Geen probleem want dan spijkeren we je bij.

Nadruk op praktijk
Het aandeel praktijk is flink verhoogd. Tijdens maar liefst 3 praktijkdagen leg je als (aankomend) elektromonteur een degelijke basis door het uitvoeren van metingen, bouwen van schakelingen en het opsporen van storingen. De praktijksessies zijn verweven met de theorielessen en sluiten naadloos op de behandelde stof aan.
Studieduur
Je volgt 12 wekelijkse lesavonden (inclusief bijles) en 3 dagen praktijk. Houd rekening met 6 uur zelfstudie per week.
Diploma
Na de elektrotechniek opleiding kun je het PBNA-examen doen.
Ondersteuning via internet
Tijdens de opleiding maak je gebruik van de online leeromgeving die bijdraagt aan een laagdrempelige opstap naar de elektrotechniek. De online gepresenteerde cases zijn zeer herkenbaar. Per onderwerp kun je in je eigen tempo oefenen met de stof door middel van memotrainervragen. Met dit systeem weet je welke onderwerpen je lastig vindt. Hierover ontvang je extra vragen. Op deze manier is er tijdens de bijeenkomsten lessen veel tijd voor de koppeling met je praktijk.
Inclusief duspol
Een duspol is een onmisbaar basisgereedschap voor een elektrotechnicus. Je ontvangt deze bij aanvang van de opleiding.
In-company
De opleiding kan desgewenst in-company plaatsvinden.
Subsidie

Deze opleiding elektrotechniek wordt door één of meer Opleidings- & Ontwikkelingsfondsen gesubsidieerd .

Doorstuderen met korting
Zowel voor je kennisverdieping als kostentechnisch is het interessant om na deze opleiding de vervolgopleiding ' elektrotechniek: praktijkopleiding storingzoeken in elektrische installaties ' of ' elektrische aandrijving en besturingstechniek ' te volgen. Je ontvangt namelijk 10% korting op een van de vervolgopleidingen. De opleiding moet echter wel binnen zes maanden na het einde van de eerdere opleiding worden gevolgd.



Kies jij voor kennisverdieping en de korting? Vermeld dan in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier van deze opleiding dat je geïnteresseerd bent in de vervolgopleiding. Onze klantenservice neemt contact met je op.