Elektrische aandrijving en besturingstechniek

Elektrische aandrijving en besturingstechniek Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten 1.625,00
Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Overzicht

Ben je een werktuigkundig geschoolde (onderhouds)technicus of leidinggevende en word je geconfronteerd met het onderhoud aan of storingen in complexe machines/installaties? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Als vooropleiding heb je de ... Volledige omschrijving

Keurmerken

Beschrijving

Ben je een werktuigkundig geschoolde (onderhouds)technicus of leidinggevende en word je geconfronteerd met het onderhoud aan of storingen in complexe machines/installaties? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Als vooropleiding heb je de opleiding Elektrische schema- en schakeltechniek (ET-1) gevolgd.

Resultaat



Na de opleiding ken je de werking en eigenschappen van elektrische aandrijving van machines en machinebesturingssystemen. Je kunt storingen lokaliseren en verhelpen.

Voor wie?



De opleiding is bestemd voor de werktuigkundig geschoolde technicus of leidinggevende die te maken heeft met het onderhoud aan of storingen in complexe machines/installaties.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Het principe, de schakeling, de toepassing en de uitvoering van elektrische machines en apparatuur
  • Beveiligingen en voorschriften
  • Metingen aan motoren
  • Sturingen in motoraanzetinrichtingen
  • Aanvullende onderwerpen (die niet tot de examenstof behoren)

Examen

Na afloop van de opleiding neem je deel aan het PBNA-examen . Als je het examen met voldoende resultaat afrondt, ontvang je het diploma "Toegepaste elektrische aandrijving en besturingstechniek".

Vervolgmogelijkheden

  • NEN 1010
  • NEN 3140
Duur
De opleiding omvat 11 wekelijkse avondbijeenkomsten.