Planning & control als verbindend stuurelement

Planning & control als verbindend stuurelement Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten 2.395,00
Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Overzicht

De mens is een zekerheidszoeker. We willen de situatie onder controle hebben en houden. Daarom kennen veel organisaties, met name overheden, een groeiend planning- & controlinstrumentarium. Telkens als er iets mis gaat, breiden we dat ... Volledige omschrijving

Keurmerken

Beschrijving

De mens is een zekerheidszoeker. We willen de situatie onder controle hebben en houden. Daarom kennen veel organisaties, met name overheden, een groeiend planning- & controlinstrumentarium. Telkens als er iets mis gaat, breiden we dat instrumentarium nog verder uit. Het roer moet om. In deze opleiding maak je een omslag: je denkt niet meer vanuit het instrumentarium, maar je leert denken vanuit de informatiebehoefte van de manager en het bestuur.
Voor wie?
Deze opleiding is met name geschikt voor controllers, concerncontrollers, financieel adviseurs, wethouders financiën, bedrijfs-voerders, auditors, financieel beleidsme-dewerkers, bureauhoofden, teamleiders, afdelingshoofden financiën, directeuren bedrijfsvoering, coördinatoren planning en control cyclus binnen overheidsorgani-saties.
Resultaat
Na de opleiding heb je handvatten om te bepalen welke sturingsinformatie je als leidinggevende nodig hebt. Je hebt geleerd rekening te houden met de context, omgevingsvariabelen en wettelijke kaders. Ook kun je na afloop van de opleiding bepalen welke vorm van planning & control wenselijk is om de benodigde informatie te verkrijgen. Je weet hoe je planning & control in kunt passen in je dagelijkse werkzaamheden en kunt organisatiedoelen doorvertalen op afdelingsniveau.
Inhoud
Tijdens de opleiding bekijk je de planning- & controlcyclus niet langer als instrument om alles te beheersen en monitoren: je benadert de cyclus vooral vanuit de behoefte aan sturingsinformatie van het bestuur en de beleidsvelden. Tijdens de bijeenkomsten krijg je meer uitleg over de wettelijke kaders van de planning- & controlcyclus en je oefent met praktijkvoorbeelden. In de opleiding is er veel ruimte voor de ontwikkeling van jouw kennis en vaardigheden. Naast klassikale toelichting is er plaats voor cases, rollenspelen, presentaties en groepsdiscussies.
Professionele docenten
De docenten, topmensen met grote specialistische kennis en veel praktijkervaring, staan garant voor diepgang en inspireren jou tot het verder ontwikkelen van jouw kennis en kwaliteiten.
Duur en studiebelasting
De opleiding beslaat vier cursusdagen. Je verwerft veel kennis in een korte tijd. In de opleiding besteed je 28 uur aan bijeenkomsten. Daarnaast moet je rekening houden met een gelijk aantal uren voorbereiding en zelfstudie.
Prijs
  • EUR 2395,- (excl. BTW)
  • inclusief verblijfskosten
  • inclusief Elsevier lesmateriaal
  • exclusief literatuurkosten (circa EUR 50,-)
Kennispartners: Haute Equipe en Partners + Pröpper
Elsevier Opleidingen werkt bij de ontwikkeling van deze opleiding samen met haar kennispartners Haute Equipe en Partners + Pröpper.

Haute Equipe is een toonaangevend adviesbureau voor bedrijfsvoeringsvraagstukken op het gebied van middelen, informatie- en procesmanagement bij overheid en non-profit.



Partners+Pröpper werkt aan vernieuwing van de bestuurspraktijk van overheden en organisaties en draagt bij aan de uitvoe-ring en effectiviteit van beleid.

Partners+Pröpper, partner Elsevier Opleidingen

Certificaat
Bij 100% aanwezigheid op de vier opleidingsdagen, ontvang je het certificaat "Planning en Control als verbindend stuurelement".