Juridisch Vastgoed Rijksoverheid

Juridisch Vastgoed Rijksoverheid Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten 2.100,00
Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Overzicht

Jaarlijks kopen en verkopen de verschillende departementen voor vele miljoenen aan vastgoed. Deze transacties vinden plaats in een krappe markt. Dat vraagt om een stevige en krachtige Rijksoverheid die slagvaardig kan handelen en anticiperend op de ... Volledige omschrijving

Keurmerken

Beschrijving

Jaarlijks kopen en verkopen de verschillende departementen voor vele miljoenen aan vastgoed. Deze transacties vinden plaats in een krappe markt. Dat vraagt om een stevige en krachtige Rijksoverheid die slagvaardig kan handelen en anticiperend op de vastgoedmarkt kan opereren.
Resultaat
De opleiding geeft inzicht in de samenhang tussen de publiekrechtelijke en privaatrechtelijke instrumenten, die worden ingezet bij de realisering van het rijksbeleid met betrekking tot vastgoed. Daarbij krijg je beter inzicht in de omgeving, structuur en taakstelling van vastgoedorganisaties. Je verwerft een brede juridische basiskennis van de wet- en regelgeving op het gebied van het publiekrecht en privaatrecht in de werkpraktijk. En de opleiding bevordert de kennisuitwisseling tussen medewerkers van vastgoedorganisaties.
Voor wie

Je bent operationeel medewerker bij een vastgoedorganisatie binnen de rijksoverheid, zoals de Rijksgebouwendienst van VROM, de Dienst Gebouwen, Werken en Terreinen van Defensie, de Dienst Landelijk Gebied van LNV, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en de Dienst Domeinen van Financiën. Ook medewerkers van de Rijksbelastingdienst kunnen in overleg aan de modules deelnemen.

De opleiding wordt gegeven op mbo/mbo+ niveau, dus je beschikt over een vooropleiding op minimaal mbo-niveau, gerelateerd aan het werkveld.

Inhoud
De opleiding bestaat uit drie modules van elk 6 praktijkdagen. Tijdens deze modules leer je meer over de volgende onderwerpen:
  • Het speelveld en de marktpositie van de vastgoedorganisaties van het Rijk
  • Het publiekrechtelijk instrumentarium bij vastgoedbeheer en vastgoedtransacties
  • Het privaatrechtelijk instrumentarium bij vastgoedbeheer en vastgoedtransacties.
Indien je voor meerdere modules wilt aanmelden, moet je je per module apart inschrijven. Je ontvangt een korting van 2,5% als je de drie modules voor aanvang van de opleiding ineens betaalt.
Praktijkgedeelte
De opleiding duurt circa 1,5 jaar en kan desgewenst in-company plaatsvinden.
Diploma
Na iedere module doe je examen. De examens worden afgenomen door PBNA in samenwerking met de Raad voor Vastgoed Rijksoverheid.
Subsidie
Deze opleiding wordt door één of meer Opleidings- & Ontwikkelingsfondsen gesubsidieerd .

Tip:

De Projectdirectie Vastgoed van het Ministerie van Financiën neemt 50% van de opleidings- en examenkosten voor haar rekening voor deelnemers die werkzaam zijn bij de Rijksoverheid.
Boeken
Voor deze opleiding heb je extra boeken nodig. De aanvullende kosten hiervoor bedragen ongeveer EUR 120,-. De boeken kun je online via Selexyz bestellen . Klik op het logo voor een overzicht van de boeken en bestel direct. Natuurlijk kun je ook een andere leverancier kiezen. 

 

* Cateringkosten vallen onder het 6% BTW-tarief