Ontwerpen van de regel-, besturings- en beveiligingsstrategie voor de klimaatregelinstallatie (MRKC)

Ontwerpen van de regel-, besturings- en beveiligingsstrategie voor de klimaatregelinstallatie (MRKC) Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten 3.820,00
Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Overzicht

Regelapparatuur wordt steeds belangrijker voor klimaat-beheersingsinstallaties. De klimaattechnicus, die niet is gespecialiseerd in regeltechniek, moet met de geavanceerde gebouwautomatiseringssystemen uit de voeten kunnen. Maar de ontwerper van de ... Volledige omschrijving

Keurmerken

Beschrijving

Regelapparatuur wordt steeds belangrijker voor klimaat-beheersingsinstallaties. De klimaattechnicus, die niet is gespecialiseerd in regeltechniek, moet met de geavanceerde gebouwautomatiseringssystemen uit de voeten kunnen. Maar de ontwerper van de regelapparatuur moet beschikken over grondige theoretische en praktische kennis van de automatiserings- en regelaspecten.
Auspiciƫn TVVL

Elsevier Opleidingen verzorgt deze opleiding onder auspiciƫn van de TVVL . TVVL-leden ontvangen 10% korting.

Resultaat
Na de opleiding heb je inzicht in de regel-, besturings- en beveiligingsmogelijkheden van klimaatbeheersingssystemen. Je kunt de werking ervan beschrijven.
Voor wie
Je bent ontwerper, bouwer, installateur of leidinggevende in de klimaatbeheersing en je wilt je bekwamen in het ontwerpen, regelen, besturen en beveiligen van klimaatbeheersings-installaties. Een opleiding Klimaatbeheersingsinstallaties ontwerpen , "MIT-Installatietechniek" of "TVVL Luchtbehandeling" heb je al afgerond.
Inhoud
De opleiding maakt je bekend met alle aspecten van het ontwerpen van een regelsysteem:
  • Het vastleggen van de werking van de klimaatinstallatie met procesinstrumentatieschema"s, functieomschrijving en toestandsdiagram;
  • Proceseigenschappen;
  • Regelings-, besturings- en beveiligingsaspecten.
Je past je kennis toe op de volgende processen:
  • Watermengtemperatuurregeling;
  • Temperatuurregeling warmtewisselaar;
  • Inblaasluchttemperatuurregeling;
  • Ruimtetemperatuurregeling;
  • Regeling met behulp van luchtkleppen.
Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met mbo-niveau 4/hbo.
Ondersteuning via internet
De opleiding wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Hiermee kun je ook buiten de les om interactief met de lesstof bezig zijn, ervaringen uitwisselen met medestudenten en extra begeleiding ontvangen van de doecnt.
Extra lesmateriaal
We raden je aan, om als extra lesmateriaal het Handboek Installatietechniek (2e editie, 2002) van de TVVL (tel: 033 - 43 45 750) te bestellen.
Diploma
Je wordt beoordeeld aan de hand van een afstudeeropdracht en het PBNA-examen . De opleiding is onderdeel van de leergang Klimaattechnicus . De opleiding kan in-company worden verzorgd, eventueel aangepast aan je bedrijfssituatie.