Sturen op veilig gedrag

Sturen op veilig gedrag Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Overzicht

Hoe verleidelijk is het vaak om even die helm af te zetten of het veiligheidscircuit van een machine uit te schakelen. Direct leidinggevenden en toezichthouders moeten op zo"n moment ingrijpen, immers: veiligheid gaat voor alles. Maar hoe doe ... Volledige omschrijving

Keurmerken

Beschrijving

Hoe verleidelijk is het vaak om even die helm af te zetten of het veiligheidscircuit van een machine uit te schakelen. Direct leidinggevenden en toezichthouders moeten op zo"n moment ingrijpen, immers: veiligheid gaat voor alles. Maar hoe doe je dat?

Let op!

Deze opleiding verzorgen we alleen in-company .


Veiligheidsbewustzijn
In deze opleiding leer je kritisch te kijken naar het veiligheidsbewustzijn in jouw bedrijf. Hoe gaan de mensen op de werkvloer om met veiligheidsvoorschriften? En wat is jouw eigen rol in het veiligheidsbewustzijn? Daarnaast oefen je praktische vaardigheden in het uitdragen van veiligheid en het aanspreken van medewerkers op onveilig of ongezond gedrag.
Resultaat

Na afloop van de opleiding ben je in staat:

  • het veiligheidsbeleid binnen de onderneming te vertalen naar de werkvloer;
  • het veiligheidsbewustzijn in het bedrijf te herkennen;
  • je eigen bijdrage aan veilig en gezond gedrag te benoemen;
  • werknemers op de werkvloer op basis hiervan effectief aan te sturen.
Voor wie
Deze opleiding is voor jou ontwikkeld als jouw dagelijkse werk te maken heeft met het aansturen van medewerkers in veilig en gezond gedrag. Je bent werkzaam in een omgeving waar de kans op ongelukken groot is of de fysieke belasting hoog is. Niveau MBO+.
Inhoud
De opleiding bestaat uit twee dagen met twee weken pauze. Tijdens de eerste dag breng je de rollen en normen binnen jouw eigen bedrijf in kaart. Op de tweede dag oefen je met een acteur in het aanspreken van medewerkers op veilig gedrag. Voor de periode tussen beide dagen in krijg je een persoonlijke praktijkopdracht mee.