MVK - Middelbare Veiligheidskunde

MVK - Middelbare Veiligheidskunde Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten 4.995,00
Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Overzicht

De opleiding Middelbare Veiligheidskunde helpt je om te functioneren als vakbekwaam middelbaar veiligheidskundige. Je studeert wanneer het jou uitkomt, dankzij de slim ingerichte digitale leeromgeving. In de efficiënte bijeenkomsten staat ... Volledige omschrijving

Keurmerken

Beschrijving

De opleiding Middelbare Veiligheidskunde helpt je om te functioneren als vakbekwaam middelbaar veiligheidskundige. Je studeert wanneer het jou uitkomt, dankzij de slim ingerichte digitale leeromgeving. In de efficiënte bijeenkomsten staat interactie met de docent en de andere deelnemers centraal.
Voordelen van MVK
De opleiding Middelbare Veiligheidskunde is:

  • Praktijkgericht

    Jouw beroepspraktijk is vertrekpunt en eindstation
  • Persoonlijk

    Je werkt vanuit persoonlijke en relevante leerdoelen
  • Professioneel

    Kennis is toepasbaar in breder professioneel perspectief
  • Prestatiegericht

    Je wordt effectiever in je werk.
Resultaat
Met de opleiding MVK word je opgeleid tot allround veiligheidskundige. Je leert veiligheidsrisico"s herkennen en kunt de juiste maatregelen nemen om deze te beheersen. Knelpunten op het gebied van arbeidshygiëne, ergonomie en PSA los je op en bij een ongeval verricht jij het onderzoek. Inhoudelijke onderwerpen en conclusies leer je overtuigend te presenteren aan het middle management.
Voor wie is de opleiding bedoeld?
Je werkt in een organisatie waar veiligheid een grote rol speelt. Bijvoorbeeld in de industrie, techniek, bouw, bij de overheid, in de zorg of in de vastgoedsector. Functies die daarbij aansluiten zijn:

* een dienstverlenende of coördinerende adviesfunctie binnen een bedrijf, adviesbureau of arbodienst

* een auditorfunctie binnen een bedrijf, een certificerende instelling of een verzekeraar

* een ontwerpfunctie binnen een (technisch) advies- of ontwerpbureau

* een opleidingsfunctie gericht op het kwalificeren van werknemers op het terrein van veiligheid en gezondheid op de werkplek.
Inhoud opleiding MVK
De MVK opleiding bestaat uit een introductiedag en 7 modules:

  1. Taak, positie en wetgeving
  2. Veiligheidsrisico"s op de werkplek
  3. Veiligheidsrisico"s in werkprocessen
  4. Communicatieve vaardigheden
  5. Arbeidshygiëne, Ergonomie & Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA)
  6. Risicobeheersing en -management & ongevallenonderzoek
  7. Management en organisatiekunde

Voorafgaand aan de modules bestudeer je zelf de lesstof. Praktische vaardigheden worden tijdens bijeenkomsten met mededeelnemers getraind, in werkvormen zoals rollenspellen, videobegeleiding en praktijksimulaties. Een ervaren veiligheidskundige vakgenoot geeft feedback op de bedrijfsopdrachten. Hiermee kun je gelijk in de praktijk aan de slag.?

De opleiding Middelbare Veiligheidskunde (MVK) van Elsevier Opleidingen en PBNA is als eerste opleiding toegelaten door de Stichting Hobèon SKO. De toelating wil zeggen dat de opleiding die Elsevier Opleidingen verzorgt en waarvan PBNA het examen afneemt voldoet aan de criteria die Hobèon SKO daar aan stelt.



Opleidingsduur en studiebelasting

De totale doorlooptijd bedraagt gemiddeld 14 maanden. De studiebelasting bedraagt in totaal 569 uur en bestaat uit de volgende elementen:

  • 23 bijeenkomsten
  • Interactieve contacturen via de digitale leeromgeving
  • Interactieve kennistraining via de memotrainer
  • Uitvoeren voorbereidingsopdrachten
  • Uitvoeren bedrijfsopdrachten
  • Bestuderen lesstof
  • Interactie via het forum
Digitale ondersteuning en begeleiding
Met de digitale leeromgeving via internet haal je maximaal rendement uit jezelf en de opleiding MVK. De e-coach van Elsevier Opleidingen tevens de docent loodst je door alle modules heen. Je legt makkelijk contact met de docent van Elsevier Opleidingen en via de e-community deel je kennis met andere deelnemers. ??
Afstudeeropdracht en diploma MVK
De MVK opleiding duurt circa 14 maanden en wordt afgesloten met een online tentamen en een afstudeeropdracht. Het afstudeerrapport presenteer je aan de leden van de afstudeercommissie. Heb je ook de bedrijfsopdrachten met voldoende resultaat afgerond en ben je bij minimaal 80% van de lessen aanwezig geweest, dan ontvang je het diploma MVK van PBNA.

Klik hier voor meer informatie over het online tentamen van de opleiding MVK
Vrijstelling voor het tentamen
Via internet bieden wij je de Memotrainer aan. Met dit unieke e-learningprogramma ontvang bij elke module een aantal vragen per e-mail. In totaal zijn het er zo'n zestig per module. Na afronding van de Memotrainer kun je vrijstelling voor het tentamen verdienen. Dit doe je door bij aanvang van module zeven een persoonlijke memotoets te maken. Met de memotoets beantwoord je twintig vragen die je eerder via e-learning hebt geoefend. Bij een score van minstens 80% heb je vrijstelling voor het tentamen verdiend.
Lesmateriaal
Voor de opleiding Middelbare Veiligheidskunde heb je extra boeken nodig. Deze kun je online via Studystore bestellen. Klik op het logo voor een overzicht van de boeken en bestel direct. Natuurlijk kun je ook een andere leverancier kiezen.

Toelatingseisen
Voor MVK is een mbo-werkniveau vereist. Bel onze klantenservice op telefoonnummer 078 - 62 53 888 voor alle vragen met betrekking tot toelating tot de opleiding.

'Ik volgde de opleiding MVK voor een betere theoretische basis.'

Lees het verhaal van Sebastiaan Janssen