Prestatiemanagement

Prestatiemanagement Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten 2.395,00
Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Overzicht

Prestatieafspraken tussen overheden en "uitvoerders van publieke diensten" staan volop in de belangstelling. Als overheidsmanager of beleidsmedewerker heb je er ook regelmatig mee te maken. Hoe geef je prestatieafspraken vorm en hoe meet ... Volledige omschrijving

Keurmerken

Beschrijving

Prestatieafspraken tussen overheden en "uitvoerders van publieke diensten" staan volop in de belangstelling. Als overheidsmanager of beleidsmedewerker heb je er ook regelmatig mee te maken. Hoe geef je prestatieafspraken vorm en hoe meet je de geleverde prestaties? Hoe kun je ervoor zorgen dat de uitvoerende organisatie de gewenste taak zo goed mogelijk uitvoert tegen een zo laag mogelijke prijs? Deze opleiding biedt bruikbare handvatten om de potentie van prestatiemanagement te benutten.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor overheidsmanagers en beleidsmedewerkers of projectleiders binnen overheidsorganisaties. Ben je (eind)verantwoordelijk voor het functioneren van de organisatie en zie je prestatiemanagement als instrument om het resultaat te versterken? Ben je belast met het invoeren van prestatiemeting binnen je organisatie? Of ben je verantwoordelijk voor de aansturing van een uitvoeringsorganisatie of het effectief toezicht houden op de prestaties van een organisatie? Volg dan deze opleiding.
Resultaat
Na de opleiding kun je zelf vaststellen of het maken van prestatieafspraken zinvol is voor je eigen organisatie(eenheid) of ketenpartners en wat dat moet opleveren. Je weet wat goede prestatie-indicatoren zijn en je kunt deze inzetten om prestaties te verbeteren. Je kent de verschillende instrumenten om prestatiemeting binnen je organisatie te implementeren en je weet welke stappen je moet doorlopen om ervoor te zorgen dat de implementatie een succes wordt. Ook weet je welke procesafspraken je moet maken. En je kunt geleverde prestaties interpreteren en in een breder perspectief plaatsen. Darnaast ben je in staat om prestatiegegevens kritisch te beoordelen en weet je prestatiesturing te gebruiken als stimulans voor betere prestaties. Je kunt bovendien verantwoording vragen en afleggen over geleverde prestaties en weet dit goed over te brengen aan de buitenwereld.
Inhoud

Tijdens de opleiding onderzoek je hoe prestatiemanagement meer kan zijn dan slechts een abstract kader voor een heidag, maar gebruikt kan worden als een nuttig en effectief instrument. Als tenminste alle (on)mogelijkheden zijn doorgrond. In de opleiding benader je prestatiemanagement vanuit de praktijkervaring van docenten, maar ook de ervaring van jezelf en je medecursisten. Verder komen de belangrijkste ontwikkelingen van twintig jaar prestatiemanagement bij de overheid, nationaal en internationaal, aan bod. Het gaat hierbij om best practices. Ook verken je samen met de docenten de verschillende sturingsrelaties (met interne en externe partijen). Je doorgrondt de verborgen principes van een benchmark en bootst een persconferentie na waarin je prestaties presenteert. De opleiding wordt afgesloten met een bezoek aan een uitvoerder binnen de overheid die veel met prestatiemanagement werkt.

Professionele docenten
De docenten, topmensen met grote specialistische kennis en veel praktijkervaring, staan garant voor diepgang en inspireren jou tot het verder ontwikkelen van jouw kennis en kwaliteiten.
Duur en studiebelasting
De opleiding beslaat vier opleidingsdagen. Je verwerft veel kennis in een korte tijd. Tijdens de opleiding besteed je 28 uur aan bijeenkomsten. Daarnaast moet je rekening houden met een gelijk aantal uren voorbereiding en zelfstudie.
Prijs
  • EUR 2395,- (excl. BTW)
  • inclusief verblijfskosten
  • inclusief Elsevier lesmateriaal
  • exclusief literatuurkosten (circa EUR 50,-)
Kennispartner: Berenschot
Bij de ontwikkeling van deze opleiding werkt Elsevier Opleidingen samen met Berenschot, een onafhankelijk organisatieadviesbureau met circa 450 medewerkers in de Benelux.

Berenschot, kennispartner Elsevier Opleidingen

Certificaat
Bij 100% aanwezigheid op de vier cursusdagen, ontvang je van ons het certificaat "Prestatiemanagement".