Veilig werken met de heftruck of reachtruck

Veilig werken met de heftruck of reachtruck Opleiding

AanbiederSTODT Toekomsttechniek
Kosten 399,00
Meer informatie over STODT Toekomsttechniek

Overzicht

Deze heftruckcursus is bedoeld voor medewerkers die een heftruck of reachtruck besturen en al over enige ervaring beschikken. Zij die willen voldoen aan de eisen van de Arbo-wet en verzekeraars kunnen de opleiding veilig werken met de heftruck ... Volledige omschrijving

Keurmerken

Doel

Examen + erkend diploma
Inschrijven

Beschrijving

Deze heftruckcursus is bedoeld voor medewerkers die een heftruck of reachtruck besturen en al over enige ervaring beschikken. Zij die willen voldoen aan de eisen van de Arbo-wet en verzekeraars kunnen de opleiding veilig werken met de heftruck volgen en zo hun heftruckcertificaat (ook wel heftruckdiploma genoemd) behalen. Daarnaast kunt u door middel van een heftruck training de kosten en veiligheid positief beïnvloeden. Bovendien is een onderneming in het kader van de Arbo-wet verplicht de betreffende werknemers grondig te laten instrueren ook met betrekking tot heftruck en veiligheid. Deze cursus is ook bedoeld voor reachtruckbestuurders. Het theorie gedeelte is nagenoeg gelijk, en tijdens het praktijkdeel wordt er natuurlijk met een reachtruck gereden.

Theorie:

- Veiligheid A.I. 14 en Arbowet

- Vakkennis

- Lastgrafiek en belasting heftruck

- Dagelijks onderhoud: batterij, motor e.d.

- VerkeersvoorschriftenPraktijk:

- Dagelijks onderhoud (rijklaar maken)

- Bediening en besturing heftruck

- Koud stapelen, pallet- en inrijstellingen

- Laden en lossen van containers en laadbakken

- Onderhoud batterij en motor

Medewerkers die een heftruck of reachtruck (gaan) besturen en al over enige ervaring beschikken en moeten voldoen aan de eisen van de Arbo-wet en verzekeraars.