Windows Script Host

Windows Script Host Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten 900,00
Meer informatie over Learnit Training

Overzicht

Microsoft Windows Script Host en Windows Management Instrumentation vormen de omgeving waarin met script- talen als VBScript en JScript/JavaScript beheertaken kunnen worden geautomatiseerd. De cursus richt zich op het aanleren van VBScript, de ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Systeembeheerders met redelijke ervaring op Windows-machines die beheerstaken willen automatiseren, optimaliseren of overdraagbaar willen maken.

Benodigde kennis

  • Redelijke kennis van Windows-systeembeheer.
  • Enkele weken ervaring met programmeren (bijvoorbeeld in Visual Basic) wordt aanbevolen.

Deelnemers zonder programmeerervaring wordt sterk aangeraden de tweedaagse cursus VBA/Visual Basis Inleiding te volgen.

Programma

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod. WSH overzicht: Wat is Windows Script Host?, WScript en CScript, verschillen met batchfiles, JScript en VBScript, WSH en de Task Scheduler. Overzicht VBScript: Variabelen en constanten, ... Volledig programma

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Microsoft Windows Script Host en Windows Management Instrumentation vormen de omgeving waarin met script- talen als VBScript en JScript/JavaScript beheertaken kunnen worden geautomatiseerd.

De cursus richt zich op het aanleren van VBScript, de WSH-omgeving en tools en de objecten die specifiek voor systeembeheer nuttig zijn. Na de cursus zijn de deelnemers in staat zelfstandig WSH-scripts te ontwikkelen.

Programma

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod.

  • WSH overzicht: Wat is Windows Script Host?, WScript en CScript, verschillen met batchfiles, JScript en VBScript, WSH en de Task Scheduler.
  • Overzicht VBScript: Variabelen en constanten, keuzes en lussen, conversie van datatypes, subs en functies, fouten afvangen, gebruik van objecten, methods en properties.
  • WSH-objecten: Het WScript object, meegeven van argumenten, het Shell object, speciale folders, benaderen van de Registry, het Network object, mappen van drives, File System objecten, drives, folders en files, lezen en schrijven van tekstfiles.
  • WSH en COM: Wat is een COM-object?, hoe benader ik een COM-object?, wat kan ik met een COM-object?, de Object Browser, COM en VBScript.
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 6 februari 2012.