Omgaan met culturele diversiteit

Omgaan met culturele diversiteit Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten 450,00
Meer informatie over Learnit Training

Overzicht

Culturele verschillen kunnen ongemerkt tot grote misverstanden en onbegrip leiden. Zo kunnen de meest basale omgangsvormen (hóe spreek je iemand aan, geef je wel of géén hand?) afwijken van de 'onze'. Ingewikkelder ... Volledige omschrijving

Benodigde kennis

Er is geen voorkennis vereist.

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Culturele verschillen kunnen ongemerkt tot grote misverstanden en onbegrip leiden. Zo kunnen de meest basale omgangsvormen (hóe spreek je iemand aan, geef je wel of géén hand?) afwijken van de 'onze'. Ingewikkelder zijn de misverstanden die ontstaan door een verschillende beleving op emotioneel niveau. Zo gaan andere culturen vaak op andere manieren om met ziekte, overlijden, religie maar ook met schaamte, gezichtsverlies en trots. In de eendaagse training Culturele diversiteit wordt vanuit de eigen ervaringen van de deelnemers gewerkt, waardoor de training nauw aansluit bij de dagelijkse praktijk. Aan de hand van achtergrondinformatie (video en lezing) verbreedt u uw kennis van de migratie naar Nederland en van niet-westerse culturen. U krijgt inzicht in de problemen waar tweede- en derde generatie migranten tegenaan lopen en leert hoe interculturele communicatie op een respectvolle en efficiënte wijze plaats kan vinden. In een ontspannen omgeving gaat u aan de slag met interactieve oefeningen gericht op emotie-management, relatie-opbouw, standvastigheid, toenadering, agressie, non-verbale communicatie etc.

Voor wie?

Overheidsmedewerkers, boa’s, ambulancemedewerkers, medewerkers in het openbaar vervoer.

Opmerkingen

Bovenstaande beschrijving geeft een globaal beeld van hoe de training eruit gaat zien. Afhankelijk van de leerdoelen, voorkennis en praktijkervaring van de deelnemers zal de training inhoudelijk iedere keer worden aangepast. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de cursus worden de leerdoelen van de cursisten geïnventariseerd, waarop de definitieve vorm van de training wordt gebaseerd. Theorie en praktische oefeningen wisselen elkaar tijdens de training af.
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 6 februari 2012.