Overview Oracle 9i Database Administration

Overview Oracle 9i Database Administration Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten 465,00
Meer informatie over Learnit Training

Overzicht

Deze cursus geeft een inleiding op het gebied van Oracle9idatabase administration. Diverse aspecten rondom het beheer komen aan de orde. Na een inleiding iin database beheer wordt de architectuur van de Oracle database besproken. Vervolgens wordt ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Deze overview cursus is bedoeld voor personen die inzicht willen krijgen in de werking van een Oracle9idatabase maar niet worden belast met het beheer van een dergelijke database.

Benodigde kennis

  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal is vereist
  • De cursus Oracle9i SQL of vergelijkbare kennis is een pre.
.

Programma

De cursus Overview Oracle9i database administration behandelt de volgende onderwerpen: Inleiding database beheer Architectuur (files, processen) Databases en instances Database structuur Inleiding backup en recovery Inleiding performance. Volledig programma

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Deze cursus geeft een inleiding op het gebied van Oracle9idatabase administration. Diverse aspecten rondom het beheer komen aan de orde. Na een inleiding iin database beheer wordt de architectuur van de Oracle database besproken. Vervolgens wordt de database structuur behandeld en tenslotte wordt ingegaan op backup en recovery en performance aspecten.

Het doel van deze overview cursus is het bieden van inleiding op het gebied van database adminstration.

Opmerkingen

Deze cursus kunt u iedere werkdag starten!

Lesmethoden - Persoonlijk begeleide.

Het cursusmateriaal is modulair opgebouwd. Ieder hoofdstuk uit het cursusmateriaal start met een theoretisch deel. Dit gedeelte wordt door de deelnemer in eigen tempo doorlopen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hands-on voorbeelden. Doordat de deelnemer actief met de theorie bezig is, beklijft deze beter. Onduidelijkheden of vragen worden door de docent persoonlijk toegelicht. Naast het doorspreken van de opdrachten kan de docent aanvullingen geven en specifieke vragen van de deelnemer, bijvoorbeeld uit zijn werksituatie, beantwoorden. Om persoonlijke aandacht te garanderen kunnen per docent maximaal acht deelnemers begeleid worden.

Programma

De cursus Overview Oracle9i database administration behandelt de volgende onderwerpen:

  • Inleiding database beheer
  • Architectuur (files, processen)
  • Databases en instances
  • Database structuur
  • Inleiding backup en recovery
  • Inleiding performance.
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 6 februari 2012.