Oracle Portal Ontwikkelaar

Oracle Portal Ontwikkelaar Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten 17.205,00
Meer informatie over Learnit Training

Overzicht

Opmerkingen Lesmethoden - Persoonlijk begeleide. Het cursusmateriaal is modulair opgebouwd. Ieder hoofdstuk uit het cursusmateriaal start met een theoretisch deel. Dit gedeelte wordt door de deelnemer in eigen tempo doorlopen. Hierbij wordt ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Deze 37-dagen traject is bedoeld voor personen die applicaties gaan bouwen met behulp van oracle, ontwerpen en/of onderhouden met gebruikmaking van een Oracle database.

Benodigde kennis

  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Leesvaardigheid Engels.

Programma

Het traject Oracle Portal ontwikkelaar is zodanig uit onze trainingen samengesteld dat alle belangrijke en benodigde kennis kan worden opgedaan. Dit traject is uit de volgende 14 cursussen opgebouwd: 1. Oracle Database 11g: SQL fundamenten deel I ... Volledig programma

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Opmerkingen

Lesmethoden - Persoonlijk begeleide.

Het cursusmateriaal is modulair opgebouwd. Ieder hoofdstuk uit het cursusmateriaal start met een theoretisch deel. Dit gedeelte wordt door de deelnemer in eigen tempo doorlopen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hands-on voorbeelden. Doordat de deelnemer actief met de theorie bezig is, beklijft deze beter. Onduidelijkheden of vragen worden door de docent persoonlijk toegelicht. Naast het doorspreken van de opdrachten kan de docent aanvullingen geven en specifieke vragen van de deelnemer, bijvoorbeeld uit zijn werksituatie, beantwoorden. Om persoonlijke aandacht te garanderen kunnen per docent maximaal acht deelnemers begeleid worden.

Deze cursus kunt u iedere werkdag starten!

Programma

Het traject Oracle Portal ontwikkelaar is zodanig uit onze trainingen samengesteld dat alle belangrijke en benodigde kennis kan worden opgedaan. Dit traject is uit de volgende 14 cursussen opgebouwd:

1. Oracle Database 11g: SQL fundamenten deel I (4 dagen) .

SQL is de vraagtaal die communicatie met een relationele database mogelijk maakt. Communicatie met een Oracle database gebeurt met behulp van Oracle's implementatie van de taal SQL, namelijk SQL Developer. In deze cursus maken we gebruik van dit interactieve hulpmiddel om met een Oracle database te communiceren. Eerst geven we een introductie in Oracle en de verschillende Oracle hulpmiddelen. Daarna gaan we in op SQL en Oracle SQL in het bijzonder waarbij extra aandacht wordt besteed aan het gestructureerd schrijven van SQL-statements. Versie afhankelijke features worden specifiek aangegeven waardoor deze cursus ook geschikt is voor andere database versies.

2. Oracle Database 11g: SQL fundamenten deel II (2 dagen).

Deze cursus is een logisch vervolg op de cursus Oracle Database 11g: SQL fundamenten deel I. In deze cursus wordt dieper ingegaan op de mogelijk van SQL. Hierbij komen zaken als timestamps en reguliere expressies aan de orde.

3. Workshop SQL fundamenten deel I en II (2 dagen).

Deze workshop is uitermate geschikt om de SQL kennis te toetsen of om extra te oefenen met de SQL stof.

4. Oracle Database 11g: PL/SQL (3 dagen).

Deze cursus behandelt de basisvaardigheden die we nodig hebben om programma's te schrijven in een derde generatietaal. De basisvaardigheden passen we vervolgens toe in PL/SQL, de procedurele programmeertaal van Oracle. Deze derde generatietaal sluit aan op de vierde generatietaal SQL. PL/SQL breidt de mogelijkheden van SQL uit en verbetert de performance. In de cursus komt de plaats van PL/SQL tussen de verschillende Oracle hulpmiddelen aan de orde. Verder behandelt deze cursus de basisbegrippen van programmeren in een procedurele taal. Vanzelfsprekend besteden we veel aandacht aan het uitvoeren van opdrachten. Oracle9i, 10gen 11gfeatures worden specifiek aangegeven waardoor deze cursus ook geschikt is voor andere database versies.

5. Databasegebruik voor ontwikkelaars (2 dagen).

In deze cursus worden aspecten van de Oracle database behandeld die van belang zijn voor de ontwikkelaars. Dit betreft onder meer database structuur, de datadictionary, het omgaan met constraints, locking en opslag en optimalisatie.

6. Oracle Database 10g: PL/SQL, de procedurele extensie (4 dagen).

Deze cursus behandelt de procedurele extensie van Oracle. Deze geeft de mogelijkheid om PL/SQL programmatuur in de vorm van procedures, functies en packages op te slaan in de database. Tevens kunnen met deze extensie zogenaamde database triggers worden gedefinieerd. Database triggers zijn in de database opgeslagen procedures die impliciet uitgevoerd worden als er een bepaalde actie plaatsvindt. Daarnaast wordt in de cursus aandacht besteed aan het omgaan met afhankelijkheden, het werken met Large Objects (LOB¡äs) en het gebruik van enkele door Oracle geleverde packages.

7. Bouwen van webpagina'¡äs met HTML (2 dagen).

Met de komst van het internet worden nieuwe specialismen gevraagd. Het maken van webpagina¡äs is een van deze specialismen. De taal om deze pagina's te maken is HTML. HTML staat voor HyperText Markup Language. Er zijn vele HTML-editors in omloop waarmee de webpagina's op een eenvoudige manier gemaakt en onderhouden kunnen worden. In deze 2-daagse cursus wordt hier geen gebruik van gemaakt.

8. Bouwen van dynamische webpagina¡äs met JavaScript (3 dagen).

JavaScript is een object-gebaseerde scripttaal, die u de mogelijkheid biedt webpagina's dynamisch en interactief te maken. JavaScipt wordt steeds meer gebruikt op het World Wide Web en ook binnen diverse Oracle tools (zoals Oracle Portal, Designer Webserver generator en Reports6i) zijn er mogelijkheden voor het gebruik van JavaScript.

9. SQL statement tuning (3 dagen).

In de cursus worden geavanceerde aspecten van Oracle SQL behandeld die belangrijk zijn voor het tunen van SQL-statements. Daarnaast komen er specifieke aspecten van Oracle9ien Oracle10gaan de orde. De cursus biedt inzicht in de interne verwerking van statements door Oracle en in de hulpmiddelen om deze te beinvloeden. De cursus is geschikt voor applicatiebouwers, systeemontwikkelaars en databasebeheerders.

10. OracleAS 10grelease 2: PL/SQL Web Toolkit (3 dagen).

In deze cursus wordt behandeld hoe met behulp van PL/SQL procedures webapplicaties gemaakt kunnen worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van mod_plsql van de Oracle Application Server. Dit biedt tal van mogelijkheden. Gegevens uit de database kunnen op een eenvoudige manier in de webbrowser getoond worden. Ook is het mogelijk om de gegevens van bijvoorbeeld een HTML-formulier direct in de database te plaatsen.

11. XML Introduction (2 dagen).

XML staat voor Extensible Markup Language en is complementair met HTML en andere webtechnologieen. XML is de W3C standaard voor het uitwisselen van informatie op het internet. De XML techniek is ook geintegreerd in diverse Oracle producten zoals de Oracle database en de Oracle Application Server. Deze cursus biedt een grondige inleiding op het gebied van XML.

12. OracleAS 10grelease 2: Portal workshop (2 dagen).

Tijdens deze workshop doet de deelnemer hands-on ervaring op met OracleAS 10g: Portal. De deelnemers gaan op basis van een casus een Portal bouwen. Op de eerste dag gaan de deelnemers een Database provider aanmaken om vervolgens diversen componenten te bouwen. Zo worden er Forms, Reports, Calender, Menu, LOV, Hierarchy, URL, XML, Data en Frame Driver componenten gemaakt. Op dag twee komen de Page Groups aan de orde waarin ook de componenten van de vorige dag worden opgenomen.

13. XML voor Oracle ontwikkelaars (2 dagen).

In deze cursus maakt u kennis met XMLType en de XML DB repository. De XML DB repository is een transparante interface tussen de Oracle database en de daarin opgeslagen XML gegevens. XML documenten kunnen via SQL, of met behulp van internet de protocollen WebDaV en FTP, worden opgeslagen, gewijzigd of verwijderd. Beide manieren worden in deze cursus behandeld, waarbij de meeste aandacht uitgaat naar de SQL functionaliteit. Eerst behandelen we de standaard SQL/XML functies, waarmee we XML uit relationele gegevens kunnen genereren. Vervolgens maken de cursisten XMLType tabellen en kolommen aan in de database. De XMLType gegevens kunnen we met standaard XPATH expressies benaderen. Hierna wordt de cursist wegwijs gemaakt in de XML DB repository. Datadictionary views, functies en packages vormen het gereedschap waarmee bronnen en folders worden beheerd.

Tabellen gebaseerd op XML Schema's bieden extra krachtige mogelijkheden, zoals het valideren van gegevens in triggers en constraints. Het laatste hoofdstuk gaat over de PL/SQL-packages die deel uit maken van de XML SQL Utility. Na afloop van deze cursus zullen cursisten in hun eigen XML applicaties volop gebruik kunnen maken van de Oracle database voor het opslaan, verwerken en genereren van XML gegevens.

14. OracleAS 10gPortal Masterclass (3 dagen).

In deze masterclass worden de cursisten gespecialiseerd in de inrichting en implementatie van portalen met Oracle Portal 10g. Belangrijke onderwerpen die aan de orde komen zijn: portaalinrichting, structuren (opslag, navigatie, autorisatie), content management, workflow, metadata, zoeken en personalisatie. Verder leren de cursisten PL/SQL portlets ontwikkelen met de PDK en wordt een vernieuwende portlet ontwikkelmethodiek geintroduceerd uitgaande van XMLDB en XSLT. Tevens worden de cursisten bekend gemaakt met de mogelijkheden van de belangrijke onderliggende componenten van de Applicatie Server 10g(Webcache, Single Sign On, OID).

Deze masterclass bevat onmisbare handvatten, richtlijnen en tips voor een juiste toepassing van Oracle Portal 10g.

Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 6 februari 2012.