Oracle Designer Forms ontwikkelaar

Oracle Designer Forms ontwikkelaar Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten 23.250,00
Meer informatie over Learnit Training

Overzicht

Opmerkingen Dit traject kunt u iedere werkdag starten! Volledige omschrijving

Bestemd voor

Dit 50-dagen traject is bedoeld voor personen die applicaties gaan bouwen, ontwerpen en/of onderhouden met gebruikmaking van een Oracle database.

Benodigde kennis

  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Leesvaardigheid Engels.

Programma

Het traject Oracle Designer Forms ontwikkelaar is zodanig uit onze trainingen samengesteld dat alle belangrijke en benodigde kennis kan worden opgedaan. Dit traject is uit de volgende 18 cursussen opgebouwd: 1. Oracle Database 11g: SQL fundamenten ... Volledig programma

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Opmerkingen

Dit traject kunt u iedere werkdag starten!

Programma

Het traject Oracle Designer Forms ontwikkelaar is zodanig uit onze trainingen samengesteld dat alle belangrijke en benodigde kennis kan worden opgedaan. Dit traject is uit de volgende 18 cursussen opgebouwd:

1. Oracle Database 11g: SQL fundamenten deel I (4 dagen) .

SQL is de vraagtaal die communicatie met een relationele database mogelijk maakt. Communicatie met een Oracle database gebeurt met behulp van Oracle's implementatie van de taal SQL, namelijk SQL Developer. In deze cursus maken we gebruik van dit interactieve hulpmiddel om met een Oracle database te communiceren. Eerst geven we een introductie in Oracle en de verschillende Oracle hulpmiddelen. Daarna gaan we in op SQL en Oracle SQL in het bijzonder waarbij extra aandacht wordt besteed aan het gestructureerd schrijven van SQL-statements. Versie afhankelijke features worden specifiek aangegeven waardoor deze cursus ook geschikt is voor andere database versies.

2. Oracle Database 11g: SQL fundamenten deel II (2 dagen).

Deze cursus is een logisch vervolg op de cursus Oracle Database 11g: SQL fundamenten deel I. In deze cursus wordt dieper ingegaan op de mogelijk van SQL. Hierbij komen zaken als timestamps en reguliere expressies aan de orde.

3. Workshop SQL fundamenten deel I en II (2 dagen).

Deze workshop is uitermate geschikt om de SQL kennis te toetsen of om extra te oefenen met de SQL stof.

4. Oracle Database 11g: PL/SQL (3 dagen).

Deze cursus behandelt de basisvaardigheden die we nodig hebben om programma's te schrijven in een derde generatietaal. De basisvaardigheden passen we vervolgens toe in PL/SQL, de procedurele programmeertaal van Oracle. Deze derde generatietaal sluit aan op de vierde generatietaal SQL. PL/SQL breidt de mogelijkheden van SQL uit en verbetert de performance. In de cursus komt de plaats van PL/SQL tussen de verschillende Oracle hulpmiddelen aan de orde. Verder behandelt deze cursus de basisbegrippen van programmeren in een procedurele taal. Vanzelfsprekend besteden we veel aandacht aan het uitvoeren van opdrachten. Oracle9i, 10gen 11gfeatures worden specifiek aangegeven waardoor deze cursus ook geschikt is voor andere database versies.

5. Databasegebruik voor ontwikkelaars (2 dagen).

In deze cursus worden aspecten van de Oracle database behandeld die van belang zijn voor de ontwikkelaars. Dit betreft onder meer database structuur, de datadictionary, het omgaan met constraints, locking en opslag en optimalisatie.

6. Oracle Database 10g: PL/SQL, de procedurele extensie (4 dagen).

Deze cursus behandelt de procedurele extensie van Oracle. Deze geeft de mogelijkheid om PL/SQL programmatuur in de vorm van procedures, functies en packages op te slaan in de database. Tevens kunnen met deze extensie zogenaamde database triggers worden gedefinieerd. Database triggers zijn in de database opgeslagen procedures die impliciet uitgevoerd worden als er een bepaalde actie plaatsvindt. Daarnaast wordt in de cursus aandacht besteed aan het omgaan met afhankelijkheden, het werken met Large Objects (LOB's) en het gebruik van enkele door Oracle geleverde packages.

7. Bouwen van webpagina's met HTML (2 dagen).

Met de komst van het internet worden nieuwe specialismen gevraagd. Het maken van webpagina¡äs is een van deze specialismen. De taal om deze pagina's te maken is HTML. HTML staat voor HyperText Markup Language. Er zijn vele HTML-editors in omloop waarmee de webpagina's op een eenvoudige manier gemaakt en onderhouden kunnen worden. In deze 2-daagse cursus wordt hier geen gebruik van gemaakt.

8. Oracle Forms Developer 10gdeel I (5 dagen).

Oracle Forms Developer 10gis een onderdeel van de Oracle Developer Suite 10gen is de opvolger van Oracle Forms 6i. Met Oracle Forms Developer 10gneemt Oracle defintief afscheid van de client-server achitectuur. Formulieren gebouwd met Forms10gkunnen enkel nog worden gedraaid in een browser. In deze 5-daagse cursus leert de deelnemer formulieren bouwen met Oracle10gForms. De Forms builder wordt behandeld en er wordt aandacht besteed aan de diverse wizards. Tevens wordt de runtime omgeving toegelicht.

9. Oracle Forms Developer 10gdeel II (2 dagen).

Deze cursus is een logisch vervolg op de cursus "Oracle Forms Developer 10gdeel I". Hierin behandelen we allereerst het definieren van menu's en PL/SQL en Object-libraries. Vervolgens besteden we aandacht aan het geavanceerd gebruik van triggers. Tevens houden we ons bezig met objectgeorienteerd programmeren van Form modules en hergebruik van objecten, via Subclassing. De deelnemer doet "hands-on" ervaring op door delen van voorbeeldapplicaties na te bouwen. Daarnaast bestaat de cursus voor een groot deel uit praktijkopdrachten.

10. Entiteit relatie modellering (2 dagen).

Entiteit relatie modellering is een techniek waarmee de informatie in een organisatie wordt beschreven. Een ER diagram bevat de dingen die van belang zijn (de entiteiten), hun eigenschappen (de attributen) en de manier waarop ze onderling zijn gerelateerd (de relaties).

11. Oracle Designer 10g: conceptueel ontwerp (3 dagen)

In deze cursus behandelen we hoe het conceptueel ontwerp van een informatiesysteem kan worden gemaakt en vastgelegd met behulp van Oracle Designer. Designer is de CASE-tool van Oracle (CASE staat voor Computer Aided Systems Engineering). Bij het gebruik van deze CASE-tool gaan we uit van entiteiten en de onderlinge relatie daartussen. In de cursus besteden we aandacht aan de onderverdeling van Oracle Designer in diverse tools en hulpmiddelen. Vervolgens verdiepen we ons in de verschillende tools die betrekking hebben op het conceptueel ontwerp. De deelnemer doet "hands-on" ervaring op door het conceptueel ontwerp van een informatiesysteem voor een computerwinkel in zijn geheel vast te leggen. Daarnaast bestaat de cursus voor een groot deel uit, op elkaar voortbordurende, praktijkopdrachten. De cursus Oracle Designer: technisch ontwerp vormt een logisch vervolg op deze cursus. In de cursus technisch ontwerp leren we hoe, op basis van een conceptueel ontwerp, een technisch ontwerp kan worden opgesteld en vastgelegd met Oracle Designer.

12. Oracle Designer 10g: technisch ontwerp (2 dagen)

In deze cursus behandelen we hoe het technisch ontwerp van een informatiesysteem kan worden vastgesteld en vastgelegd met behulp van Oracle Designer. Designer is de CASE-tool van Oracle (CASE staat voor Computer Aided Systems Engineering). In de cursus besteden we uitgebreid aandacht aan de verschillende onderdelen van Oracle Designer die betrekking hebben op het technisch ontwerp. De deelnemer doet "hands-on" ervaring op door het conceptueel ontwerp van een informatiesysteem voor een computerwinkel te vertalen naar een technisch ontwerp. Daarnaast bestaat de cursus voor een groot deel uit, op elkaar voortbordurende, praktijkopdrachten. Deze cursus vormt een logisch vervolg op de cursus Oracle Designer 10g: conceptueel ontwerp.

13. Oracle Designer 10g: generatoren voor Forms (5 dagen)

In deze cursus behandelen we hoe vanuit een applicatiesysteem dat is vastgelegd met behulp van Oracle Designer applicaties kunnen worden gegenereerd. In de cursus houden we ons uitgebreid bezig met de verschillende onderdelen van Oracle Designer 10gdie betrekking hebben op het genereren van Oracle Developer Forms applicaties voor het web. De deelnemer doet "hands-on" ervaring op door een applicatie voor een computerwinkel te genereren met behulp van voorkeursinstellingen en libraries. Daarnaast bestaat de cursus voor een groot deel uit op elkaar voortbordurende praktijkopdrachten. Deze cursus vormt een logisch vervolg op de cursussen Oracle Designer 10g: conceptueel ontwerp en Oracle Designer 10g: technisch ontwerp.

14. 2-daagse workshop Oracle Designer 10g(2 dagen).

In deze 2-daagse workshop Oracle Designer bouwen en ontwerpen we met behulp van Oracle Designer een informatiesysteem. Hierbij doet de deelnemer praktische ervaring op in het ontwerpen van een informatiesysteem en het genereren van schermapplicaties met behulp van de Forms generator. Op basis van een informatieanalyse voor een bemiddelingsorganisatie past de deelnemer zijn Oracle Designer kennis toe door een conceptueel ontwerp te maken en vast te leggen, en een daarop gebaseerd technisch ontwerp van een Oracle database te genereren en te verfijnen. De tweede dag besteden we aan het genereren van schermapplicaties om deze database te kunnen benaderen.

15. SQL statement tuning (3 dagen).

In de cursus worden geavanceerde aspecten van Oracle SQL behandeld die belangrijk zijn voor het tunen van SQL-statements. Daarnaast komen er specifieke aspecten van Oracle9ien Oracle10gaan de orde. De cursus biedt inzicht in de interne verwerking van statements door Oracle en in de hulpmiddelen om deze te beinvloeden. De cursus is geschikt voor applicatiebouwers, systeemontwikkelaars en databasebeheerders.

16. Oracle Database 10g: PL/SQL geavanceerd (3 dagen)

In deze cursus worden geavanceerde technieken en aspecten behandeld die uw PL/SQL-code sneller, efficienter en beter onderhoudbaar maken. De cursist krijgt inzicht in standaarden voor het programmeren, beveiliging, interactie met het besturingssysteem. Daarnaast maakt de cursist kennis met geavanceerde Oracle10gfeatures voor PL/SQL, zoals Object Oriented Programming (OOP), REF cursors en collecties. Ook leert de cursist optimaal van het geheugen gebruik te maken en het netwerkverkeer te minimaliseren, onder meer met behulp van Bulk Binding.

17. Workshop PL/SQL geavanceerd (2 dagen)

In deze workshop wordt van de deelnemer gevraagd kennis en vaardigheid op het gebied van PL/SQL en de procedurele extensie toe te passen. Er wordt gebruik gemaakt van een casus, waarin de deelnemer zich verplaatst in de rol van programmeur bij een nieuwe internet-provider.

18. Oracle Designer: versiebeheer (SCM) (1 dag)

In deze cursus worden de mogelijkheden besproken die Oracle Designer biedt op het gebied van Software Configuration Management (SCM). Door gebruik te maken van de verschillende SCM-tools binnen Oracle Designer krijgt u uitgebreide mogelijkheden tot uw beschikking met betrekking tot versiebeheer en configuration management. De cursist krijgt tijdens de cursus de beschikking over een eigen repository en kan zodoende hands-on ervaring opdoen met de verschillende SCM-tools.

Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 5 februari 2012.