Oracle Database 11g: PL/SQL

Oracle Database 11g: PL/SQL Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten 1.890,00
Meer informatie over Learnit Training

Overzicht

Het doel van deze drie-daagse Oracle cursus is inzicht krijgen in het schrijven van programma's in een procedurele programmeertaal in het algemeen, en in PL/SQL in het bijzonder. Deze cursus behandelt de basisvaardigheden die we nodig hebben ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Deze cursus is bedoeld voor personen met weinig of geen programmeerervaring, die applicaties gaan bouwen, ontwerpen en/of onderhouden met gebruikmaking van een Oracle database en/of Oracle hulpmiddelen waarbinnen PL/SQL kan worden gebruikt (zoals Oracle Developer Forms en Reports).

Deze cursus is tevens geschikt voor personen die als gegevens- en/of applicatiebeheerder te maken krijgen met Oracle.

Benodigde kennis

Onderstaande voorkennis is vereist:
  • De cursus Oracle Database 11g: SQL fundamenten deel 1 of vergelijkbare kennis.
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Onderstaande voorkennis wordt beschouwd als een pre:

  • De cursus Oracle Database 11g: SQL fundamenten deel II of vergelijkbare kennis.
  • De cursus Databasegebruik voor ontwikkelaars of vergelijkbare kennis.

Programma

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: Introductie PL/SQL Basisbegrippen PL/SQL synstax Benaderen van de database, cursors Foutafhandeling Casus. Volledig programma

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Het doel van deze drie-daagse Oracle cursus is inzicht krijgen in het schrijven van programma's in een procedurele programmeertaal in het algemeen, en in PL/SQL in het bijzonder.

Deze cursus behandelt de basisvaardigheden die we nodig hebben om programma's te schrijven in een derde generatietaal. De basisvaardigheden passen we vervolgens toe in PL/SQL, de procedurele programmeertaal van Oracle. Deze derde generatietaal sluit aan op de vierde generatietaal SQL. PL/SQL breidt de mogelijkheden van SQL uit en verbetert de performance. In de cursus komt de plaats van PL/SQL tussen de verschillende Oracle hulpmiddelen aan de orde. Verder behandelt deze cursus de basisbegrippen van programmeren in een procedurele taal. Vanzelfsprekend besteden we veel aandacht aan het uitvoeren van opdrachten. Oracle9i, 10gen 11gfeatures worden specifiek aangegeven waardoor deze cursus ook geschikt is voor andere database versies.

Een onontbeerlijk vervolg op deze cursus is de cursus "PL/SQL, de procedurele extensie". In deze cursus worden namelijk de procedures, functies en packages behandeld.

Opmerkingen

Lesmethoden - Persoonlijk begeleide.

Het cursusmateriaal is modulair opgebouwd. Ieder hoofdstuk uit het cursusmateriaal start met een theoretisch deel. Dit gedeelte wordt door de deelnemer in eigen tempo doorlopen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hands-on voorbeelden. Doordat de deelnemer actief met de theorie bezig is, beklijft deze beter. Onduidelijkheden of vragen worden door de docent persoonlijk toegelicht. Naast het doorspreken van de opdrachten kan de docent aanvullingen geven en specifieke vragen van de deelnemer, bijvoorbeeld uit zijn werksituatie, beantwoorden. Om persoonlijke aandacht te garanderen kunnen per docent maximaal acht deelnemers begeleid worden.

Vervolgopleiding

Een onontbeerlijk vervolg op deze cursus is de cursus "PL/SQL, de procedurele extensie". In deze cursus worden namelijk de procedures, functies en packages behandeld.

Programma

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Introductie PL/SQL
  • Basisbegrippen
  • PL/SQL synstax
  • Benaderen van de database, cursors
  • Foutafhandeling
  • Casus.
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 6 februari 2012.