Oracle 9i Net Services

Oracle 9i Net Services Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten 590,00
Meer informatie over Learnit Training

Overzicht

Deze cursus biedt u een gedegen inleiding in de functies en werking van Oracle Net Services (voorheen SQL*Net en Net8). U leert hierbij verschillende tools te hanteren, zoals onder andere de Oracle Net Configuration Assistant en Oracle Net Manager. ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Deze cursus is bedoeld voor databases beheerders die clients en servers moeten configureren voor samenwerking met één of meerdere Oracle databases.

Benodigde kennis

  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Enige kennis van operating systemen en netwerken is een pré.
  • De cursus Oracle9i SQL voor ervaren programmeurs of vergelijkbare kennis.
  • De cursus Oracle9i DBA fundamenten deel I of vergelijkbare kennis.

Programma

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: Architectuur Configuratie Server-zijde Configuratie Client-zijde Netwerk probleemoplossing Shared Server. Volledig programma

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Deze cursus biedt u een gedegen inleiding in de functies en werking van Oracle Net Services (voorheen SQL*Net en Net8). U leert hierbij verschillende tools te hanteren, zoals onder andere de Oracle Net Configuration Assistant en Oracle Net Manager. Verder komt de configuratie van zowel de client als de server aan de orde. Ook wordt er aandacht besteed aan het gebruik en configuratie van de Shared Server.

Het doel van deze cursus is inzicht krijgen in de mogelijkheden van Oracle Net Services.

Opmerkingen

Deze cursus kunt u iedere werkdag starten!

Lesmethoden - Persoonlijk begeleide.

Het cursusmateriaal is modulair opgebouwd. Ieder hoofdstuk uit het cursusmateriaal start met een theoretisch deel. Dit gedeelte wordt door de deelnemer in eigen tempo doorlopen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hands-on voorbeelden. Doordat de deelnemer actief met de theorie bezig is, beklijft deze beter. Onduidelijkheden of vragen worden door de docent persoonlijk toegelicht. Naast het doorspreken van de opdrachten kan de docent aanvullingen geven en specifieke vragen van de deelnemer, bijvoorbeeld uit zijn werksituatie, beantwoorden. Om persoonlijke aandacht te garanderen kunnen per docent maximaal acht deelnemers begeleid worden.

Programma

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Architectuur
  • Configuratie Server-zijde
  • Configuratie Client-zijde
  • Netwerk probleemoplossing
  • Shared Server.
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 6 februari 2012.