Bijscholing voor Oracle ontwikkelaars

Bijscholing voor Oracle ontwikkelaars Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten 8.370,00
Meer informatie over Learnit Training

Overzicht

Het doel van dit opleidingstraject is het bijscholen van Oracle ontwikkelaars naar de nieuwste versie van de database en de tools Developer en Designer. Opmerkingen Dit traject kunt u iedere werkdag starten! Volledige omschrijving

Bestemd voor

Dit opleidingstraject is bedoeld voor ervaren Oracle ontwikkelaars die werken met de tools Developer en Designer release 6i.

Benodigde kennis

  • Kennis van SQL en PL/SQL op Oracle8i niveau.
  • Kennis van Developer en Designer release 6i.
  • Kennis van HTML en XML is een pre.

Programma

Dit bijscholingstraject behandelt de nieuwe features van zowel de database als de tools Developer en Designer om zodoende de Oracle ontwikkelaar bij te scholen. Het traject Bijscholing voor Oracle ontwikkelaars is zodanig uit onze trainingen ... Volledig programma

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Het doel van dit opleidingstraject is het bijscholen van Oracle ontwikkelaars naar de nieuwste versie van de database en de tools Developer en Designer.

Opmerkingen

Dit traject kunt u iedere werkdag starten!

Programma

Dit bijscholingstraject behandelt de nieuwe features van zowel de database als de tools Developer en Designer om zodoende de Oracle ontwikkelaar bij te scholen.

Het traject Bijscholing voor Oracle ontwikkelaars is zodanig uit onze trainingen samengesteld dat alle belangrijke en benodigde kennis kan worden opgedaan. Dit traject is uit de volgende acht cursussen opgebouwd:

1. Cursus - Oracle SQL opfriscursus

In deze 1-daagse opfriscursus komen de belangrijkste facetten van Oracle SQL aan de orde. Deze cursus is bedoeld voor personen die al reeds over Oracle SQL kennis beschikken maar waarvan deze kennis is weggezakt. Met nadruk moet vermeld worden dat deze cursus niet geschikt is voor personen die nog nooit met Oracle SQL kennis hebben gemaakt. Daarvoor wordt verwezen naar de 5-daagse Oracle SQL cursus waarin alle facetten grondig worden behandeld.

2. Cursus - Oracle8i-10gSQL nieuwe features

In deze 2-daagse cursus komen de belangrijkste nieuwe facetten van Oracle9i/ 10gSQL aan de orde. Deze cursus is bedoeld voor personen die reeds kennis hebben van Oracle8iSQL en deze kennis willen uitbreiden met de mogelijkheden van Oracle 9i/10gSQL.

3. Cursus - Oracle 8i-10gnieuwe features voor programmeurs

In deze 3-daagse cursus komen de belangrijkste nieuwe facetten van Oracle9ien Oracle10gPL/SQL aan de orde. Deze cursus is bedoeld voor personen die reeds kennis hebben van Oracle8iPL/SQL en deze kennis willen uitbreiden met de programmeermogelijkheden van Oracle9ien Oracle10g.

4. Cursus - Oracle Forms Developer: nieuwe features release 6i-9i/10g

Oracle10gForms Developer is een onderdeel van de Oracle10gDeveloper Suite en is de opvolger van Oracle Forms 6i. Met Oracle10gForms Developer neemt Oracle defintief afscheid van de client-server achitectuur. Formulieren gebouwd met Forms10gkunnen enkel nog worden gedraaid in een browser. Deze 1-daagse cursus betreft een upgrade van Oracle Forms 6inaar Oracle9i/10gForms Developer.

5. 2-daagse workshop Oracle Designer 10g

In deze 2-daagse workshop Oracle Designer bouwen en ontwerpen we met behulp van Oracle Designer een informatiesysteem. Hierbij doet de deelnemer praktische ervaring op in het ontwerpen van een informatiesysteem en het genereren van schermapplicaties met behulp van de Forms generator. Op basis van een informatieanalyse voor een bemiddelingsorganisatie past de deelnemer zijn Oracle Designer kennis toe door een conceptueel ontwerp te maken en vast te leggen, en een daarop gebaseerd technisch ontwerp van een Oracle database te genereren en te verfijnen. De tweede dag besteden we aan het genereren van schermapplicaties om deze database te kunnen benaderen.

6. Cursus - SQL statement tuning

In de cursus worden geavanceerde aspecten van Oracle SQL behandeld die belangrijk zijn voor het tunen van SQL-statements. Daarnaast komen er specifieke aspecten van Oracle9ien Oracle10gaan de orde. De cursus biedt inzicht in de interne verwerking van statements door Oracle en in de hulpmiddelen om deze te beinvloeden. De cursus is geschikt voor applicatiebouwers, systeemontwikkelaars en databasebeheerders. (Deze cursus is tevens voorkennis voor de cursus Oracle Performance tuning).

7. Cursus - Inleiding Object-Orientatie en UML

In deze 2-daagse cursus wordt allereerst de object-georienteerde benadering behandeld, hierbij wordt gebruik gemaakt van de taal Java. Daarna worden de UML diagrammen uitgelegd. Alle diagrammen komen aan bod, waarbij het accent zal liggen op de in de praktijk meest toegepaste UML diagrammen, te weten: Use-case diagram, Activity diagram, Class diagram en Sequence diagram. De cursus wordt afgesloten met een casus waarin het gebruik van de diverse diagrammen geoefend wordt.

8. Cursus - Oracle SOA Suite 10g: Orchestrating web services with BPEL

Deze 3-daagse cursus geeft een overzicht van alle aspecten van een service geori?nteerde architectuur. De basis bouwblokken zoals XML, SOAP of WSDL komen uitgebreid aan bod, en worden in JDeveloper gebruikt om een volledige BPEL oplossing samen te stellen. Praktijkoefeningen met Oracle tools zoals de BPEL management console en BPEL designer geven meteen vorm aan de theorie. Naast de technische aspecten voor het realiseren van geautomatiseerde bedrijfsprocessen, wordt ook gekeken naar het strategische verhaal -of hoe men best practices kan toepassen om werknemers en bedrijfsprocessen samen te coordineren om tot een efficientere organisatie te komen. Na de cursus, zullen de deelnemers in staat zijn om zelf een BPEL project te bouwen, de BPEL oplossing uit te rollen en te onderhouden.

Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 6 februari 2012.