Qualified repair rework loodvrij solderen volgens IPC norm

Qualified repair rework loodvrij solderen volgens IPC norm 1-daagse Opleiding

AanbiederSTODT Toekomsttechniek
Data en locatie(s) 1 January 2049
Meer informatie over STODT Toekomsttechniek

Overzicht

Na het doorlopen van de cursus heeft u zowel theoretisch maar vooral praktisch inzicht in het gekwalificeerd loodvrij solderen aan terminals, solderen en désolderen aan dubbelzijdige- en multilayer PCB's waarop conventionele componenten ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Medewerkers die loodvrij solderen aan terminals, solderen en désolderen aan dubbelzijdige- en multilayer PCB's waarop conventionele componenten gemonteerd zijn.

Keurmerken

Doel

Examen + erkend diploma

Beschrijving

Na het doorlopen van de cursus heeft u zowel theoretisch maar vooral praktisch inzicht in het gekwalificeerd loodvrij solderen aan terminals, solderen en désolderen aan dubbelzijdige- en multilayer PCB's waarop conventionele componenten gemonteerd zijn. Dit volgens de J-STD-001, IPC-A-610 en IPC-7711 & IPC-7721 normen met behulp van een printreparatie-stations.

- Reworking Through Hole Assemblies

- Reworking SMD Assemblies

- Reworking Fine Pitch Assemblies

- Repair and Modification of Through Hole Assemblies

- Repair and Modification of SMD Assemblies

- Repair and Modification of Fine Pitch Assemblies



Alle componenten worden gesoldeerd m.b.v. verschillend soldeergereedschap, de verbindingen worden gemaakt met loodvrije soldeertin.



De praktijkopdrachten worden nauwkeurig beoordeeld aan de hand van de J-STD-001, IPC-A-610 en IPC-7711/21 normen.

Medewerkers die loodvrij solderen aan terminals, solderen en désolderen aan dubbelzijdige- en multilayer PCB's waarop conventionele componenten gemonteerd zijn.

MBO