Inkoopcursus; uit de inkooppraktijk

Inkoopcursus; uit de inkooppraktijk Cursus

AanbiederMKB Cursus & Training
NiveauSpecialisatie
Meer informatie over MKB Cursus & Training

Overzicht

Zeker als het economisch eens wat minder gaat, neemt het belang van inkoop direct toe. Wanneer u uw concurrentievoordeel wilt vergroten en de winst verhogen, is het zaak dat u het inkoopproces optimaliseert en uw leveranciers goed beheert. ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

De cursus is voor u bestemd, leidinggevende (chef, bedrijfsleider of afdelingshoofd) in een middelgroot en/of kleiner bedrijf, die behoefte heeft aan meer vaardigheden op het gebied van inkoop.

Programma

De Inkoopcursus; uit de inkooppraktijk biedt praktische tips voor het direct traceren en realiseren van besparingen. De volgende onderwerpen worden in twee aaneengesloten dagdelen behandeld. Uitleg van het inkoopproces, waaronder ... Volledig programma

Kosten

Het cursusbedrag is exclusief BTW, een bijdrage van € 35,- voor cursusmaterialen en € 19,75 per dag arrangementskosten.

Beschrijving

Zeker als het economisch eens wat minder gaat, neemt het belang van inkoop direct toe. Wanneer u uw concurrentievoordeel wilt vergroten en de winst verhogen, is het zaak dat u het inkoopproces optimaliseert en uw leveranciers goed beheert. Doordat inkoop steeds belangrijker en complexer wordt, zijn vaardigheden cruciaal. Daar gaat u mee aan de slag in deze cursus.

Doelstelling
U krijgt inzicht in de elementen van de inkoopfunctie en de opbouw van het inkoopproces. U herkent waar, wanneer en hoe u inkoopbesparingen kunt doorvoeren. Bovendien bent u in staat om een crediteurenanalyse te maken.

Programma

De Inkoopcursus; uit de inkooppraktijk biedt praktische tips voor het direct traceren en realiseren van besparingen. De volgende onderwerpen worden in twee aaneengesloten dagdelen behandeld.

  • Uitleg van het inkoopproces, waaronder leverancierselectie, contracteren, bestellen en betalen.
  • Relevante inkoopvoorwaarden.
  • Onderhandelen als theorie en in spelvorm.
  • Uitleg en voorbeeld van een crediteurenanalyse.
  • Het bepalen van besparingspotentieel door middel van een interactieve workshop.
  • Voorbeelden van concrete besparingen in diverse inkoopsegmenten zoals facilitair, huisvesting, leaseauto's, marketing en ICT.
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 17 juli 2012.