Wie geeft mijn boek uit?

Wie geeft mijn boek uit? Masterclass

AanbiederBoekenBusiness
NiveauMBO+
Meer informatie over BoekenBusiness

Overzicht

Een boek schrijven is één ding, maar pas als het ook uitgegeven en gelezen wordt, krijgt het echt waarde.  Deze masterclass leert je in één dag alles over het uitgeven van je boek. De kennis die je opdoet, pas ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Ondernemers en zakelijke professionals die met een boek hun expertstatus willen vergroten en hun business willen versterken.

Programma

* Zo werkt de uitgeverijwereld Het boekenvak is een branche in beweging. Een boek publiceren kan tegenwoordig op vele manieren. We vertellen je alle ins en outs over reguliere uitgevers, de dienstverlenende uitgeverij, de (literair) agent, ... Volledig programma

Docent

BoekenBusiness is een initiatief van Suzanna van der Laan en Jan en Janneke Sinot. Samen hebben we tientallen jaren ervaring in ieder aspect van het boekenvak. Van schrijven en uitgeven tot verkopen en promoten. Van gedrukt boek tot e-book, van ... Meer informatie over docent

Kosten

Het BoekenBusiness-aanbod kent 3 masterclasses: Zo schrijf je een boek, Wie geeft mijn boek uit?, Zo promoot je je boek!
 
Prijs per masterclass: € 325 (excl. btw)) Volg je ze alle drie? Dan ontvang je € 176 korting op je totale inschrijfgeld. Je betaalt dan slechts € 799 voor het complete masterclass-programma. De korting ontvang je bij inschrijving voor de derde masterclass.

Neem je iemand mee? De tweede persoon krijgt € 75 korting en mag dus deelnemen voor slechts € 250. Deze korting geldt alleen voor de eerste masterclass die deze tweede persoon bij BoekenBusiness bijwoont. Bij een volgende masterclass betaalt hij het reguliere tarief.

Inbegrepen
Koffie/thee, lunch en middagversnapering

Beschrijving

Een boek schrijven is één ding, maar pas als het ook uitgegeven en gelezen wordt, krijgt het echt waarde. 

Deze masterclass leert je in één dag alles over het uitgeven van je boek. De kennis die je opdoet, pas je meteen toe op je eigen situatie. Aan het eind van de dag weet je precies wat het beste vervolgtraject is voor jouw boek. 

Aan bod komen:

- zo werkt de uitgeverijwereld
- zo schrijf je een goed publicatievoorstel
- hoe overtuig je de (online) boekhandel?
- zo pak je het professioneel aan (jargon, wetgeving, praktische zaken zoals ISBN, etc.)
- zo verdien je geld aan je boek

Zie het volledige programma voor meer informatie.

Programma

* Zo werkt de uitgeverijwereld Het boekenvak is een branche in beweging. Een boek publiceren kan tegenwoordig op vele manieren. We vertellen je alle ins en outs over reguliere uitgevers, de dienstverlenende uitgeverij, de (literair) agent, printing on demand, e-books en uitgeven in eigen beheer. Met deze kennis bepaal je het ideale vervolgtraject voor jouw boek. Zo weet je zeker dat je geen kansen laat liggen. * Zo schrijf je een goed publicatievoorstel Kwaliteitsuitgeverijen zijn geen liefdadigheidsinstellingen. Ze gaan alleen met jou in zee als ze brood zien in jouw boek. Je zult ze er dus van moeten overtuigen dat het een succes wordt. In deze masterclass leer je hoe je jezelf en je boek zo presenteert dat geen uitgever eromheen kan. Laat dat boekencontract maar komen! * Hoe overtuig je de (online) boekhandel? Fantastisch is het als jouw boek straks in alle boekhandels ligt. Maar … de meeste auteurs krijgen dit niet voor elkaar. Er is een enorm aanbod van concurrerende titels en de ruimte in de boekhandel is beperkt. Wie een boek in eigen beheer uitgeeft, heeft nog een extra drempel te overwinnen: de hoge kosten die de distributie meebrengt. In deze masterclass krijg je tien gouden tips die de weg naar de boekhandel vrijmaken. * Zo pak je het professioneel aan Wat is een fonds? Wat betekent de Wet op de vaste boekenprijs voor jouw boek? Hoe bewaak je je (auteurs)rechten? Wat bedoelt een uitgever met de term ‘aanbieding’? Kun je om het Centraal Boekhuis heen? Wat is een ISBN en waar vraag je het aan? Na deze masterclass ben je op de hoogte van alle relevante wetgeving. Ook ken je het vakjargon, zodat je een volwaardig gesprekspartner bent voor boekhandel, uitgeverij en collega-auteurs. * Zo verdien je geld aan je boek De beste manier om rijk te worden van je boek is een bestseller schrijven. Maar ook kleinere oplagen kunnen lucratief zijn. We delen onze kennis over royalty’s, voorschotten en auteurskorting met je. Zo ga je goed voorbereid bij een uitgeverij de contractbespreking in. Sleep je er 1% meer royalty’s uit, dan heb je de kosten van deze masterclass al terugverdiend.

Docent

BoekenBusiness is een initiatief van Suzanna van der Laan en Jan en Janneke Sinot. Samen hebben we tientallen jaren ervaring in ieder aspect van het boekenvak. Van schrijven en uitgeven tot verkopen en promoten. Van gedrukt boek tot e-book, van offline tot online. Dankzij dit bijzondere samenwerkingsverband kunnen we schrijvers écht verder helpen en optimaal adviseren. Meer weten? Lees verder op http://www.boekenbusiness.com/over-ons/.
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 21 maart 2014.