Instapcursus WSNP voor administratief medewerkers

Instapcursus WSNP voor administratief medewerkers Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

Sanieten, aanvraag wettelijke schuldhulpverlening, postblokkade? Deze cursus biedt inzicht in de verplichtingen van zowel saniet, bewindvoerder en schuldeisers die voortvloeien uit de wet en behandelt de daarmee gepaard gaande administratieve ... Volledige omschrijving

Programma

- Sanieten: wie zijn dat, wat zijn hun mogelijke achtergronden, waarom vallen zij binnen het bereik van de WSNP - Aanvraag wettelijke schuldhulpverlening: wat wordt er nu verwacht? Behandeling aan de hand van de Verklaring Schuldsanering van de ... Volledig programma

Keurmerken

Beschrijving

Sanieten, aanvraag wettelijke schuldhulpverlening, postblokkade?

Deze cursus biedt inzicht in de verplichtingen van zowel saniet, bewindvoerder en schuldeisers die voortvloeien uit de wet en behandelt de daarmee gepaard gaande administratieve processen; de cursus is daarom een afwisseling van uitleg van de stof en het doen van een aantal praktische oefeningen (dossier: belang van bewaren leren onderkennen, postblokkade).

Na deze cursus bent u in staat als beginnende ondersteuner in de WSNP praktijk de meest voor de hand liggende werkzaamheden (postblokkade!) op een efficiƫnte manier uit te voeren met de wet als uitgangspunt.

Leerdoelen

In de WSNP praktijk als beginnende ondersteuner de meest voor de hand liggende werkzaamheden op een efficiƫnte manier kunnen uitvoeren met de wet als uitgangspunt.

Programma

- Sanieten: wie zijn dat, wat zijn hun mogelijke achtergronden, waarom vallen zij binnen het bereik van de WSNP

- Aanvraag wettelijke schuldhulpverlening: wat wordt er nu verwacht? Behandeling aan de hand van de Verklaring Schuldsanering van de gemeente

- Dossiervorming, oefening aan de hand van door cursisten meegebrachte informatie

- Professioneel omgaan met betrokkenen en derden die informatie vragen (hoe ver ga je met de dienstverlening, welke argumenten hanteer je)

- Postblokkade: selecteren van belangrijke informatie uit de post in het licht van de wettelijke taak van de bewindvoerder (wat moet wel en wat moet niet gekopieerd worden)

- Bij voldoende tijd: zelfstandig beheren van een crediteurenlijst (schrijven van een brief; kloppen de vorderingen, bewijsstuk vragen?)

Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.