Internet en Digitaal rechercheren

Internet en Digitaal rechercheren Cursus

Aanbieder112 Academy
NiveauIntroductie
Kosten 980,00
Meer informatie over 112 Academy

Overzicht

Doel U bent in staat binnen de geldende juridische kaders te rechercheren naar informatie op het internet. Inhoud Deze opleiding duurt 2 dagen (4 dagdelen) achtereen. Het programma wordt in nauw overleg met de opdrachtgever ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Particulier Onderzoekers, fraude-onderzoekers, security managers, bedrijfsrechercheurs en medewerkers bij bedrijven of overheidsinstellingen die vanuit hun functie het internet gebruiken om informatie te verkrijgen.

Benodigde kennis

Geen

Programma

Praktijk Casuïstiek Dag 1 Aan de hand van opgedane kennis met behulp van openbare bronnen op Internet het in kaart brengen van een groot bedrijf (zowel de organisatiestructuur als ook de medewerkers en hun netwerken). Praktijk ... Volledig programma

Docent

Wilfred van Roij; na een loopbaan van 25 jaar bij politie Nederland, waarvan de laatste 10 jaar als tactisch (digitaal) rechercheur, heeft Wilfred in mei 2007 de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Hij is nu werkzaam als projectleider ... Meer informatie over docent

Kosten

980 pp

Beschrijving

Doel

U bent in staat binnen de geldende juridische kaders te rechercheren naar informatie op het internet.

Inhoud

Deze opleiding duurt 2 dagen (4 dagdelen) achtereen. Het programma wordt in nauw overleg met de opdrachtgever vastgesteld. In principe bestaat het programma uit zes modules:

  • Zien zonder gezien te worden
    Strafbare feiten en het internet, anoniem rechercheren op het internet, opsporing en het IP-adres, technische basiskennis, inrichten veilig werkstation.
  • Openbare bronnen
    Efficiënt zoeken op het internet, zoekmachines en internetgidsen, zoeken met google, het diepe web, zoekopdrachten en tools.
  • Sporen veilig stellen en privacy
    Veilig stellen en uitlezen gsm en andere digitale gegevensdragers, verkregen informatie en privacy wetgeving, juridische kaders.
  • Software Internet Recherche
    Programma’s die het rechercheren op internet ondersteunen zoals website trackers, anonymizers en gebruik maken van een virtuele browser.
  • Bewustwording
    Het onderkennen van de risico’s en het inschatten van (online) gevaren, zo nodig preventieve maatregelen nemen. Ook de vraag: wel of niet met uw eigen (persoonlijke) gegevens op internet?
  • Casuïstiek
  • Deze opleiding kan zowel bij open inschrijving als in-company worden verzorgd. Bij een in-company wordt het programma in overleg met de opdrachtgever vastgesteld.

    Programma

    Praktijk Casuïstiek Dag 1

    Aan de hand van opgedane kennis met behulp van openbare bronnen op Internet het in kaart brengen van een groot bedrijf (zowel de organisatiestructuur als ook de medewerkers en hun netwerken).

    Praktijk Casuïstiek Dag 2

    Aan de hand van uitgebreide diverse casussen wordt al het geleerde praktisch gebruikt

    Onderwerpen

    • Internet Onderzoek (anoniem) naar internationaal opererende MC Motorbendes.
    • Onderzoek naar diverse bekende Nederlandse Fraudezaken met behulp van openbare bronnen en nieuwe digitale technieken.
    Afsluiting

    Na deze casus wordt afgesloten met een zoekopdracht die de cursist uitdaagt om zo snel mogelijk (met tijdopname) een feit op Internet te achterhalen.

    Docent

    Wilfred van Roij; na een loopbaan van 25 jaar bij politie Nederland, waarvan de laatste 10 jaar als tactisch (digitaal) rechercheur, heeft Wilfred in mei 2007 de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Hij is nu werkzaam als projectleider en senior onderzoeker bij Digitale opsporing en hoofddocent van diverse opleidingen en eindverantwoordelijke bij de 112 Academy.

    Ad van Bussel;  Ad is meer dan 25 jaar zelfstandig ondernemer geweest. Daarnaast heeft hij in diverse bedrijven een managementfunctie uitgevoerd, zoals bij de Rabobank, Monuta uitvaart, uitzendbureau en zijn eigen assurantiekantoor. Hij heeft hierbij ervaringen opgedaan die nu van pas komen in de diverse opleidingen bij de 112 Academy. Ad is verantwoordelijk voor de sales binnen Com-Connect en verzorgt als docent diverse opleidingen.

    Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 september 2012.