Leeftijdsbewust personeelsbeleid

Leeftijdsbewust personeelsbeleid Workshop

AanbiederMKB Cursus & Training
NiveauSpecialisatie
Meer informatie over MKB Cursus & Training

Overzicht

Als het om werken gaat horen bij elke leeftijd specifieke eigenschappen en wensen. Elke leeftijd vraagt om maatwerk voor de betreffende medewerkers en voor de organisatie waarin dat waargemaakt moet worden. Binnen het leeftijdsbewust ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Deze workshop is bestemd voor ondernemingsraadsleden met belangstelling voor leeftijdsbewust personeelsbeleid en die inspiratie willen opdoen om er in hun bedrijf activiteiten in te ondernemen.

Programma

In deze workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde: Wat zijn de life-events en de eigenschappen van leeftijden? Wat betekent langer doorwerken voor medewerkers en organisatie? Hoe maak je het in functies haalbaar om ... Volledig programma

Kosten

Het cursusbedrag is exclusief BTW, exclusief een bijdrage van
€ 40,- voor cursusmaterialen en € 19,75 per dag arrangementskosten.

Beschrijving

Als het om werken gaat horen bij elke leeftijd specifieke eigenschappen en wensen. Elke leeftijd vraagt om maatwerk voor de betreffende medewerkers en voor de organisatie waarin dat waargemaakt moet worden. Binnen het leeftijdsbewust personeelsbeleid zal de komende tijd veel aandacht uitgaan naar de oudere leeftijdsgroepen omdat we voor het eerst weer langer gaan werken. De leeftijd waarop mensen stoppen met werken wordt snel hoger. Het doel is om die leeftijd te verhogen naar 67 jaar. Zonder inspanningen van werkgevers en werknemers zal dat niet leiden tot succes. Welke solidariteit tussen de leeftijdsgroepen is gewenst om een gezond bedrijfsklimaat te ontwikkelen waarin leeftijdsgroepen, met erkenning van hun specifieke eigenschappen, samen op kunnen werken? Hier ligt de komende tijd een belangrijk aandachtveld voor de OR.

Doelstelling
Na deze workshop kunt u leeftijdsbewust personeelsbeleid bezien in relatie tot uw OR werk. U kunt initiatieven nemen om in het bedrijf aandacht te besteden aan leeftijdsbewust personeelsbeleid. Met kennis van de eigenschappen van leeftijden kunt u actief meewerken aan leeftijdsbewust personeelsbeleid.

Programma

In deze workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wat zijn de life-events en de eigenschappen van leeftijden?
  • Wat betekent langer doorwerken voor medewerkers en organisatie?
  • Hoe maak je het in functies haalbaar om langer te werken?
  • Welke arbeidsvoorwaarden passen bij welke leeftijd?
  • Ontzien of gericht vitaliteitbeleid?
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 23 juli 2012.