Sociaal Zekerheidsrecht

Sociaal Zekerheidsrecht Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
NiveauIntroductie
Kosten 385,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

Deze cursus maakt onderdeel uit van ons opleidingsprogramma "Werken aan je professionele vakkundigheid als juridisch secretaresse". Je dient als juridisch secretaresse te beschikken over meer dan alleen secretariële vaardigheden. Je ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Juridisch secretaresse/ medewerker

Programma

Aan bod komen: Algemene inleiding sociaal zekerheidsrecht Sociale verzekeringen - werknemers- en volksverzekeringen - rechthebbenden - uitvoeringsinstanties Bezwaar en beroep Opdrachten sociale verzekeringen Sociale voorzieningen - ... Volledig programma

Docent

dhr. mr. A. Wit Juridisch adviseur en opleider op gebied sociale zekerheid werkzaam bij 'De Geinbrug' in Amsterdam Meer informatie over docent

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Deze cursus maakt onderdeel uit van ons opleidingsprogramma "Werken aan je professionele vakkundigheid als juridisch secretaresse". Je dient als juridisch secretaresse te beschikken over meer dan alleen secretariële vaardigheden. Je dient te beschikken over de meest essentiële juridische kennis en de meest essentiële vaardigheden zoals klantgerichtheid, accuratesse, integriteit, snel kunnen schakelen en een spin in ’t web zijn. Ondersteunen en meewerkend denken horen ook bij de juridisch secretaresse.

Werkzaam in de sociale zekerheidspraktijk is het dan ook van belang te weten hoe het juridisch 'vangnet' eruit ziet als inkomsten wegvallen door (gedeeltelijke) werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Ook van belang te weten is wat de uitgangspunten zijn en hoe de belangrijkste zaken geregeld zijn. De docent zal een uiteenzetting geven van het sociale zekerheidsrecht en maakt daarbij een praktische vertaling naar de specifieke werkzaamheden van de secretaresse, zodat u zelfstandiger kunt werken en beter kunt samenwerken met de advocaat.

Leerdoelen

Na deze cursus weet je inhoudelijk meer van sociale zekerheid. Hierdoor kun je in meer gevallen antwoord geven op vragen over de sociale zekerheidszaken. Inzicht in het sociale vangnet en de daarbij geldende procedures leidt tot een efficientere afhandeling van de zaak en een betere samenwerking met de advocaat.

Overige informatie

Korting:

Bij gelijktijdige inschrijving voor 3 of meer cursussen/trainingen (voor juridisch secretaresses) ontvang je 10% korting. Bij gelijktijdige inschrijving voor 5 of meer cursussen/trainingen(voor juridisch secretaresses) ontvang je maar liefst 20% korting. Op deze actie zijn de voorwaarden van de algemene kortingsregeling van toepassing.

Wachtlijst/interesse kenbaar maken?

De cursus wordt alleen als in-company aangeboden. Aanmelden voor een wachtlijst/interesselijst om de cursus bij OSR te volgen is ook mogelijk. Maak dit kenbaar via info@osr.nl.

Programma

Aan bod komen:

Algemene inleiding sociaal zekerheidsrecht

Sociale verzekeringen

- werknemers- en volksverzekeringen

- rechthebbenden

- uitvoeringsinstanties

Bezwaar en beroep

Opdrachten sociale verzekeringen

Sociale voorzieningen

- verschillende regelingen

- rechthebbenden

- uitvoeringsinstanties

Bezwaar en beroep

Opdrachten sociale voorzieningen

Docent

  • dhr. mr. A. Wit Juridisch adviseur en opleider op gebied sociale zekerheid werkzaam bij 'De Geinbrug' in Amsterdam
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.